Felkészülés: Pépé góljára Giroud válaszolt – majd jött a 93. perc

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 23:13
null
Giroud már 48 gólnál tart a válogatottban (Fotó: AFP)
Franciaország a 93. percben szerzett Aurélien Tchouaméni-góllal 2–1-re nyert Marseille-ben Elefántcsontpart ellen felkészülési válogatott mérkőzésen. A találkozón Nicolas Pépé szerzett vezetést a vendégeknek, de alig három perccel később Olivier Giroud válaszolni tudott. A folytatás kiegyenlített, élvezetes csatát hozott, amely bármely fél irányába eldőlhetett volna... végül a 93. percben a Monaco középpályása jelentette a különbséget a franciák javára.

 

 

A franciáknál az első félidőben különösen a balszárny élt, Theo Hernandez szárnyvédőként, bátyja, Lucas a védelem bal szélén segítette gyors felfutásaival a hazai akciókat. A most ötödször válogatott Theo már a 15. percben megszerezhette volna a vezetést Franciaországnak, ha picit laposabb lövést enged el kapásból a 16-os bal csücskétől. Gól helyett nem sokkal később gólpasszal jelentkezett, igaz, a balról középre kanyarított labdája, majd abból Olivier Giroud fejese vezetést nem, mindössze szépítést ért. Három perccel korábban ugyanis Nicolas Pépé a vendégek első komolyabb helyzetét gólra váltva már előnyhöz segítette az „elefántokat”.

Kifejezetten jó iramú, lüktető játék alakult ki a folytatásra, a csapatok lendületét pedig a félidei szünet sem törte meg. Sőt. Az 50. percben Ghislain Konan, az 57.-ben Serge Aurier hagyott ki nagy vendéghelyzetet. Nem sokkal később Antoine Griezmann büntethetett volna ezért, ám Badra Ali Sangaré bravúrral védte a madridi támadó lövését. Giroud a 87. percben centikre járt a duplázástól, de Sangaré leért a bal alsó felé tartó labdára és szögletre paskolta azt. A 93. percben viszont már nem volt esélye a 35 éves kapusnak sem: a Monacóban játszó, ezen az estén nyolcadszor válogatott 22 esztendős középpályás, Aurélien Tchouaméni másfél perccel a lefújás előtt megszerezte a franciák győztes gólját (2–1).


VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Franciaország–Elefántcsontpart 2–1
(Giroud 22., Tchouaméni 90+3., ill. Pépé 19.)

KORÁBBAN
Lettország–Kuvait 1–1 (Savalnieks 55., ill. al-Mutava 12.)
Norvégia–Szlovákia 2–0 (Haaland 77., Ödegaard 80.)
Románia–Görögország 0–1 (Buhalakisz 39.)
Málta–Azerbajdzsán 1–0 (Degabriele 55.)
Luxemburg–Észak-Írország 1–3 (M. Martins 58., ill. Magennis 16., S. Davis 83., Whyte 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik