Vb 2018: drága buli lesz – 10 ezer angol indulhat az utolsó pillanatban

Vágólapra másolva!
2018.07.09. 15:01
null
Angol drukkerek a moszkvai szurkolói zónában – az utolsó meccsekre többen lesznek (Fotó: AFP)
Az angol válogatott jó szereplése és szurkolótársaik oroszországi pozitív élményei egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy az eddig látottaknál sokkal több drukker buzdíthatja a labdarúgó-világbajnokság végső szakaszában a csapatot. Tízezer angol drukker készül Oroszországba az elődöntőre és a döntőre (vagy a bronzmeccsre, az elődöntő kimenetelétől függően).

Az utolsó pillanatban útnak indulóknak hatalmas összegeket kell kifizetniük. A repülőjáratokra a jegyek 775–1200 angol font (283000–439000 forint) között vannak, ehhez jön még a meccsjegy és a szállás. Az Anglia–Horvátország elődöntőre korlátozott számban 350–1550 font (128000–567000 forint) között elérhetők még belépők, nem számítva a 11000 fontos (4 millió forint) VIP-csomagokat – írja a Daily Mail. És a szállásról még szó sem esett… Az angol drukkerek arra számítanak, hogy az orosz szurkolók csapatuk kiesése után nagy számban válnak meg jegyeiktől, és eladják azokat.

A világbajnokság eddigi mérkőzésein nagyon kevés angol szurkoló volt, a háromoroszlánosok tábora általában 1000–3000 főt számlált, amely messze alulmúlta a nagy tornákon látottakat. Ennek elsősorban az az oka, hogy a brit média valósággal elriasztotta a drukkereket az utazástól. Mindenesetre sem huligántámadás, sem egyéb inzultus nem érte (eddig) az angol szurkolókat Oroszországban – ez pedig az otthon maradt drukkereket is felbátoríthatta.

Sokan nem terveznek oroszországi szállással, a mérkőzésre berepülnek az országba, majd egy reggeli géppel haza is utaznak, így a szálláson spórolni tudnak. A FIFA úgynevezett Fan ID-ja szolgál vízumként a drukkereknek, de a Fan ID kiváltásához már meccsjeggyel kell rendelkeznie a szurkolóknak. Ha nincs jegy, akkor viszont a beutazáshoz vízum kell – ha ezt nem váltotta ki előre a futballrajongó, akkor az átfutási idő miatt bajban van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik