Vb-negyeddöntők: meglepetés lenne, ha nem lenne meglepetés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.04. 12:03
Dél-amerikai és európai rangadóval rajtol a brazíliai világbajnokság negyeddöntője, a pénteki párharcok esélyeit vizsgáltuk meg közelebbről. (x)

FranciaországNémetországFranciaországNémetország

A német játékosok kigyógyultak az influenzából, készen állnak a harcra (Fotó: Action Images)
A német játékosok kigyógyultak az influenzából, készen állnak a harcra (Fotó: Action Images)

Két európai óriás, Németország és Franciaország találkozik a pénteki első (18.00), előzetesen a legszorosabbnak vélt negyeddöntőben a riói Maracana Stadionban.

Mindkét együttes biztató formában indította a tornát, de miközben Didier Deschamps tanítványai mérkőzésről mérkőzésre egységesebbnek tűntek, a német válogatott Portugália elgázolása óta nem találja igazi önmagát. Mindkét együttes megszenvedett a nyolcaddöntőben afrikai ellenfelével, de míg a franciák a hajrában két góllal bedarálták Nigériát, Németország hosszabbításra kényszerült, ami döntő tényező lehet, ha netán ezúttal is félórás ráadás lenne.

A Tippmixpro mérkőzésre kínált oddsai alapján Németország győzelmére van nagyobb esély (2.45), a rendes játékidőben kiharcolt francia továbbjutás 2.82-szeres pénzt fizet. Ha pusztán a továbbjutást vesszük, természetesen ott is a németek számítanak a párharc favoritjának (1.76–1.93).

1996 óta a két csapat hatszor találkozott egymással, ebből négy alkalommal a franciák, egyszer a németek nyertek, egyszer döntetlen született. Egy péntek esti döntetlen két dolgot jelentene: hosszabbításra kényszerülnének a csapatok és 3.15-szörös pénzt nyernek az ikszre tippelők.

Bár Thomas Müllertől (aki 9 vb-meccsen 9 gólnál jár) és Karim Benzemától (aki az előző 9 válogatott meccsén 9 gólt szerzett) joggal számíthatunk találatokra, több statisztika is azt súgja, ez nem lesz gólokban gazdag mérkőzés. Németország legutóbbi nyolc meccséből hat, Franciaország legutóbbi hét fellépéséből öt alkalommal nem kapott gólt, ráadásul a két csapat legutóbbi két, brazíliai vb-mérkőzésének nyolc félidejéből hatban nem esett gól. Arra, hogy kettő vagy kevesebb gól születik az első negyeddöntő rendes játékidejében, 1.55-szörös szorzót kínál a Tippmixpro.

Közben azt se felejtsük el, hogy a két csapat a vb eddigi mérkőzésein összesen 19 gólt szerzett (a német együttes 9-et, a francia 10-et): arra, hogy legalább három gól lesz a rendes játékidőben, 2.15-szörös szorzóval fogadhatunk.

A nyolcaddöntők mérkőzéseinek 18 góljából 15 a második félidőben és a hosszabbítás perceiben esett, nem lenne vaskos meglepetés, ha a tendencia a francia–német párharc során is folytatódna. 2.10-szeres pénzt fizet, hogy a második félidőben több gólt láthatunk majd, mint az elsőben.

Brazília–Kolumbia

Brazília és Kolumbia a pénteki nyolcaddöntők második mérkőzésén (22.00), Fortalezában játszik a legjobb négybe kerülésért. A csoportkörben és a kieséses szakasz első állomásán is meggyőzőbb volt Kolumbia látványos és támadó felfogású futballja, mégis a torna első napja óta favoritnak számító házigazda számít jóval esélyesebbnek a Tippmixpro oddsai alapján.

A legutóbb 22 vb-mérkőzéséből csak kétszer veszítő Brazília győzelmére 1.80, a hosszabbítást jelentő döntetlenre 3.50, Kolumbia rendes játékidőben kiharcolt sikerére 4.15-ös szorzóval fogadhatunk.

A múlt az iksz mellett szól: a két csapat legutóbbi öt egymás elleni találkozója is döntetlennel végződött.
A félidei döntetlen (2.10) is megfontolandó fogadás lehet, hiszen a kieséses szakasz eddigi nyolc mérkőzéséből hét is egálra állt a szünetben – pont Kolumbia volt az egyetlen, amely a forduláskor vezetett Uruguay ellen. A gól nélküli félidő 2.60-szoros pénzt fizet.

Kolumbia négy mérkőzésen 11, Brazília 8 gólt szerzett a vb-n, így jó esély mutatkozik, hogy mindkét együttes a hálóba talál a negyeddöntőben is – az egyik oldalon (a négygólos) Neymar, a másikon (az ötgólos, eddig mindegyik vb-meccsen eredményes) James Rodríguez a biztosíték. Arra, hogy mindkét csapat gólt szerez a rendes játékidőben 1.90-szeres pénzt kínál a Tippmixpro.

A közelmúlt eredményei viszont sokgólos mérkőzés ellen szólnak: a két csapat legutóbbi nyolc egymás elleni mérkőzéséből hét alkalommal három gólnál kevesebb született. Arra, hogy péntek este sem jutnak 2.5 gól fölé a csapatok, 1.65-szörös szorzóval fogadhatunk.

Csupán a továbbjutásra szűkítjük a kérdést, Brazília neve mellett 1.39-es, Kolumbiánál 2.70-szeres szorzót találunk.

A világbajnokság negyeddöntőinek mérkőzéseire további fogadási lehetőségeket és oddsokat a Tippmixpro oldalán találhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik