Vb 2014: Az ezüstök mentális blokkja a múlté - Van Persie

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.09. 13:12
Van Persie játéka még nem biztos, de az biztos, hogy beszélt Argentínáról.

„Háromszor is vert helyzetből nyertünk, ez mindent elmond a csapatunkról. Nem volt egyszerű menet az egyenes kieséses szakaszban lejátszott két meccsünk, de a lényeg, hogy győztünk, és itt vagyunk. Az Argentína elleni csatára is készen állunk" – fogalmazott Robin van Persie, a hollandok csapatkapitánya még az előtt, hogy elrontotta volna a gyomrát.Robin van Persie, a hollandok csapatkapitánya még az előtt, hogy elrontotta volna a gyomrát.

A Manchester United csatára – akárcsak a szövetségi kapitány, Louis van Gaal – bízik abban, hogy az oranje sikerrel veszi a szerdai világbajnoki elődöntőt, és elmenetel a világbajnoki címig.

„Hollandiában sokan úgy vélik, hogy még mindig hátráltat bennünket valamiféle mentális blokk a világbajnokság megnyerésében – utalt Van Persie a három elbukott vb-döntőre (1974, 1978, 2010) –, de én úgy érzem, ezen már túl vagyunk, ezen nem múlhat a végső siker."

Van Persie – elsősorban a spanyolok ellen kiütéssel megnyert (5–1) nyitó csoportmeccset bizonyítékul felhozva – nagyon sikeresnek tartja az oranje vb-projektjét.

„Van Gaal hosszú heteken át sulykolta belénk a különféle taktikai elemeket, és azon a meccsen minden megvalósult, amit megjövendölt, amire felkészített minket. Bírtuk a tempót, jól játszottunk, azaz a felkészülés tökéletesen sikerült. De ha megfordítjuk, és azt nézzük, összességében milyen rövid idő alatt alkalmazkodtunk az új játékrendszerhez, akkor különösen büszke lehet minden játékos és stábtag az elért eredményekre."

Az Argentína–Hollandia vb-elődöntő 22 órakor kezdődik, a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításban követi az eseményeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik