Vb 2014: Th. Müllernek nyolc, övé a 49. tripla - top 5 statisztika

Vágólapra másolva!
2014.06.16. 20:31
A triplázó Thomas Müller vezérletével Németország 4–0-ra nyert Portugália ellen. Ez volt a vb-tornák történetének 49. mesterhármasa!

Thomas Müller a 11. percben egy büntetőt értékesített, a szünet előtti pillanatokban ballal, míg a 78. percben egy kapu előtti kavarodás során eszmélve volt eredményes. Ez volt a vb-k történetének 49. mesterhármasa, a hetedik német. A németek kiválósága gőzerővel tör előre: hetedik vb-meccse után már nyolc gólnál tart. Mindezt kilenc lövésből!

Szépen jubilált a német válogatott a vb-n: az együttes remek játékkal aratott 4–0-s győzelmet, méghozzá jegyzett európai riválissal szemben. A németek századik vb-meccsén huszadik alkalommal állítottak ki valakit az ellenféltől, ami szintén vb-csúcs.

Thomas Mülleré volt egyébként az első német büntetőgól azóta, hogy 1994-ben Lothar Matthäus betalált a bolgároknak. Viszont minden büntetőt tekintve – beleértve a tizenegyespárbajokat is – húsz lehetőségből immár tizenkilencszer voltak eredményesek a németek. A németeknél (13) több büntetőt különben csak a spanyoloknak (17) ítéltek a vb-ken.

Portugália először kapott négy gólt vb-n, a korábbi 23 alkalommal sohasem kellett ennyiszer muszájból elvégeznie a középkezdést. Még ez is: 2002-től számítva Pepe már a hatodik portugál játékos, akit a vb-n kiállítottak, méghozzá tizenöt meccsen. Ez kétszer annyi, mint bármely riválisnak.

A vb-k történetében eddig két együttes tudott mínusz háromról fordítani, nem ma lett meg a harmadik. Az osztrákok 7:5-re győztek Svájc ellen az 1954-es vb-negyeddöntőben, míg a portugál ősök 1966-ban Észak-Korea ellen nyertek 5:3-ra. Ez nem sikerült ma Cristiano Ronaldóéknak…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik