Vb 2014: Miro, te vagy a legnagyobb - sajtóvisszhang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 10:06
null
Klose és az elmaradhatatlan szaltó: a csatár nem sokat tétlenkedett Ghána ellen (Fotó: Action Images)
A német sajtó a vb-gólrekordot beállító Miroslav Klose mellett szokatlanul sokat hibázó válogatottjukról írt a Ghána elleni döntetlent követően.  

„Miro, te vagy a legnagyobb!” – írja nemes egyszerűséggel a Bild internetes oldala a Németország–Ghána (2–2) világbajnoki csoportmeccsről szóló beszámolójában, utalva a nem sokkal a becserélése után máris gólt szerző Klose teljesítményére. „Balszerencse, Ronaldo – Klose vb-rekorder lett” – teszi hozzá a lap, majd idézi az ESPN szakkommentátoraként dolgozó korábbi csapatkapitányt, Michael Ballackot, aki szerint a csatárnak jó esélye van arra, hogy a vb után egyedüliként álljon a lista élén.

A Kicker szerint „Klose, a joker mentette döntetlenre a meccset 15. vb-góljával”, a német válogatott pedig örülhet az iksznek is, mert ugyan Mario Götze révén megszerezte a vezetést, de a lendületbe jövő ghánaiak fordítani tudtak, 2–2 után pedig teljesen nyílttá vált a meccs. A személyes értékelésből kiderül, hogy Sami Khedira, Shkodran Mustafi és Philipp Lahm is csalódást keltően játszott.

„Ész nélkül, de szívvel” – fogalmaz a Frankfurter Allgemeine Zeitung, hozzátéve, hogy vannak találkozók, amelyek inkább egy sakkjátszmára, míg mások egy bokszmeccsre hasonlítanak, nos, az esti összecsapás utóbbi kategóriába tartozott, és ezzel elnyerte a nézők tetszését is. Joachim Löw német szövetségi kapitány is az őszinte játékot emelte ki, valamint csapata tartását méltatta.

A Der Spiegel szerint igazi futballfesztivált rendeztek a csapatok, amely során Löw védelme csődöt mondott, míg több kulcsjátékosa – Lahmot név szerint is említik – tőle szokatlan hibákat vétett.

G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–GHÁNA
2–2 (0–0)
Fortaleza,
Estádio Castelao, 59 621 néző. Vezette: Ricci (brazil)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – J. Boateng (Mustafi, a szünetben), Mertesacker, Hummels, Höwedes – Lahm, Khedira (Schweinsteiger, 70.) – Özil, Kroos, Götze (Klose, 69.) – Th. Müller. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
GHÁNA: Dauda – Afful, Boye, Jon. Mensah, K. Asamoah – Rabiu (Agyemang-Badu, 78.), Muntari – Atsu (Mubarak, 73.), K.-P. Boateng (J. Ayew, 52.), A. Ayew – A. Gyan. Szövetségi kapitány: Kwesi Appiah
Gólszerző: Götze (51.), Klose (71.), ill. A. Ayew (54.), A. Gyan (63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik