Vb 2014: Mick Jagger lett Pelé kihívója - melléfogásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 12:58
null
Pelé sokat várt Angliától, keveset Neymartól és Messitől – nem talált. Már megint… (Fotó: Action Images)
A brazil legenda az idén sem vallott szégyent mellélövésben, de felnőtt hozzá jóslásban a Rolling Stones énekese.

A világbajnokság előtt mindenki elmondhatja a véleményét, de vannak, akiket különös áhítattal hallgat a közönség. A legendák várakozásait azonban olykor érdemes óvatosan kezelni – pontosan tudjuk ezt, mondjuk, Peléről, aki játékosként a valaha volt egyik legnagyobb, de ha esélylatolgatásról van szó, elsősorban azok rettegnek, akiket kiemel.

A háromszoros világbajnok híres nagy melléfogásairól – lásd a lenti gyűjteményt –, s az idén sem vallott szégyent.

„Nehéz a D-csoport, de Anglia tovább fog jutni" – mondta Pelé a Sky Sportsnak, talán kissé hízelegve is. Kiemelte, hogy szerinte Wayne Rooneynak remek vb-je lesz, de az angol csatár egyetlen gólt szerzett, ugyanannyit, ahány pontot az angolok összegyűjtöttek három csoportmeccsükön.

Mondhatnánk, hogy az angol sajtónak hízelgett Pelé, de arra senki sem kötelezte a Sky riporterei közül, hogy kijelentse: ez nem Lionel Messi tornája lesz, Neymar pedig össze fog roppanni a hazai pálya okozta nyomás alatt. Mindketten négy gólnál járnak három meccs után.

A spanyolokat a vb esélyesei közé sorolta, de ezt nem hányhatjuk a szemére, hiszen minden józan gondolkodású ember ezt tette (kicsit ront a képen, hogy David Moyes is...). Pelé inkább vágytól vezérelve mondta, hogy Brazília lesz a világbajnok, s hogy kiktől tart? A németektől, az argentinoktól és a chileiektől – ezek mindegyike versenyben van még, Chile lesz Brazília következő ellenfele.

A másik hírhedt jós Mick Jagger, a Rolling Stones frontembere, aki 70 évesen a tavaszi-kora nyári európai koncertturnéján többször is beszélt a színpadon a vb-ről.

Májusban Lisszabonban azt mondta a rajongók előtt, hogy úgy érzi, a portugál válogatott Cristiano Ronaldo vezérletével első világbajnoki címét szerzi meg. Szegény aranylabdás, már a második csoportmeccs után őszinteségi rohamot kapott, és beismerte, sohasem hitt a vb-cím megszerzésében, a portugál csapat határai ugyanis sokkal szűkösebbek jó néhány riválisénál. Portugália a G-csoport 3. helyén zárt, már nincs versenyben.

Aztán jött egy hete a római koncert, amelyen 70 ezer embert nyugtatott meg Jagger arról, hogy Olaszország simán legyőzi Uruguayt a továbbjutásról döntő meccsen, de megint nem talált, az olaszok is elbúcsúztak.

Pelé büszke lehet...

A brazil szurkolók Mick Jaggerrel átkozták meg Kamerunt a csoportmeccsük előtt – bejött
A brazil szurkolók Mick Jaggerrel átkozták meg Kamerunt a csoportmeccsük előtt – bejött

A brazilok ismerik Jagger „lőlapját", s néhány szurkoló a Kamerun elleni csoportmeccs előtt vicces kedvében olyan transzparensrendszert állított össze, amelyen szerepelt Mick Jagger feje, valamint a „Sok szerencsét, Kamerun!" felirat is. Bejött, Brazília 4–1-re legyőzte az afrikai csapatot, és csoportelső lett.

Az idei futball-világbajnokságon az állatok sem teljesítenek olyan jól, mint négy éve. Paul, a már megboldogult polip szerepére egyetlen két-, négy-, hat-, nyolc-, esetleg haslábú sem mutatkozik méltónak. Shaheen, a teve jól rajtolt, de már hibázott, és egyébként is, gyanúba keveredett, hogy egy korábbi felvételt ismételgetnek, és csak a zászlókat cserélgetik.

PELÉ KORÁBBI NAGY VB-MELLÉFOGÁSAI

Pelé mondta: 2002-ben francia–argentin döntő lesz, Brazília tovább sem jut a csoportkörből
Eredmény: a franciák és az argentinok tovább sem jutottak a csoportjukból (a franciák gólt sem lőttek), Luiz Felipe Scolari csapata ellenben világbajnok lett

Pelé mondta: 2000 előtt világbajnok lesz valamelyik afrikai válogatott
Eredmény: arra, hogy afrikai csapat akár a négy közé jusson, továbbra is várni kell

Pelé mondta: az 1994-es világbajnokságon Kolumbia a titkos favorit, megnyeri a tornát
Eredmény: csoportutolsóként esett ki

Pelé mondta: 1998-ban Spanyolország nyeri a világbajnokságot
Eredmény: már a csoportkörben búcsúztak a spanyolok a Nigériától elszenvedett vereség és a Paraguay elleni iksz után

Pelé mondta: Kína 2002-ben továbbjut a csoportjából
Eredmény: az ázsiai válogatott gólt sem szerzett, 0–9-es gólkülönbséggel zárt csoportja utolsó helyén

Pelé mondta: Nick Barmby világklasszis lesz, vb-hőssé válhat, mint Roberto Baggio, Zinedine Zidane vagy Ronaldo
Eredmény: az angol 23 válogatottságig vitte, de vb-meccsen sohasem lépett pályára

Brazíliából tudósító munkatársaink a Sony Xperia Z2 okostelefonok Background defocus alkalmazásával maguk állíthatják be a háttér mélységét felvétel közben. (x)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik