Vb 2014: gratuláció a torna legfiatalabb gólszerzőjének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 22:02
null
Fabio Capello (balra) itt még mosolygósan, a végén azonban Marc Wilmots örülhetett (Fotó: Action Images)
A Belgiumtól elszenvedett 1–0-s vereség után csalódottan nyilatkozott Fabio Capello, az oroszok szövetségi kapitánya, míg Marc Wilmots gratulált csapatának és a győztes gólt szerző Divock Originek.

„Mi játszottunk jobban, ők lőtték a gólokat – kezdte az értékelést Capello. – Kétszer annyi helyzetünk volt, de a futball már csak ilyen. Energikusan játszottunk, és sikerült gyorsaságban is fejlődnünk az előző találkozóhoz képest, ezért kimondottan csalódott vagyok a végével.”

Oroszország nehéz helyzetbe került, Belgium azonban győzelmével már most továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A győztes gólt a csereként beálló 19 éves támadó, Divock Origi szerezte, Marc Wilmots szövetségi kapitány érthetően elégedetten nyilatkozott róla és az egész csapatról is.

„Teljesítettük a küldetést, de nem volt könnyű – ismerte el Wilmots. – Rendkívül taktikus találkozó volt, amelyen a cserék jelentették a különbséget. Nehéz feladat volt, de megoldottuk, és megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Origi mindössze tizenkilenc éves, fantasztikus, hogy gólt szerzett."

A mérkőzés legjobbja Eden Hazard lett, aki a gólpasszt adta Originek, emellett kiosztott négy kulcspasszt, és nyolc sikeres cselt is bemutatott. Nagy csalódás azonban egyelőre Romelu Lukaku. Az Everton támadója a Premier League-ben 35 percenként lő kapura, a vb-n eddig 115 perc alatt csak egyszer próbálkozott gólszerzéssel – siker nélkül.

A MÉRKŐZÉS SZÁMOKBAN – 5 ÉRDEKES STATISZTIKA

0 – Hét vb-mérkőzés után először hozott le kapott gól nélkül mérkőzést Belgium.

1 – Divock Origi 88. percben szerzett gólja az első, kaput eltaláló belga lövés volt a mérkőzésen (ha nem számoljuk a korábbi kapufát).

3 – Mindhárom világbajnoki belga találatot cserék szerezték (Origi előtt az Algériának betaláló Marouane Fellaini és Dries Mertens sem volt kezdő).

15 – Már most annyi gólt szereztek a csereként beálló játékosok, mint négy évvel ezelőtt az egész vb-n.

19 – Origi 19 évesen és 65 naposan a legfiatalabb, aki eddig betalált a világbajnokságon, és ő az első tinédzser, aki gólt szerzett a vb-n Lionel Messi (2006) óta.

Brazíliából tudósító munkatársaink Sony Xperia Z2 okostelefonok Timeshift Video módjával nagy sebességű (120 fps) klipeket készíthetnek 720 p HD felbontás mellett. (x)

H-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Belgium–Oroszország 1–0 (0–0)

Rio de Janeiro, Maracana, 73 819 néző. Vezette: Brych (német)
BELGIUM: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vermaelen (Vertonghen, 31.) – Witsel, Fellaini, De Bruyne – Mertens (Mirallas, 75.), Lukaku (Origi, 57.), Hazard. Szövetségi kapitány: Marc Wilmots
OROSZORSZÁG: Akinfejev – Kozlov (Jescsenko, 62.), Ignasevics, V. Berezuckij, Kombarov – Fajzulin, Glusakov, Satov (Dzagojev, 83.) – Kanunnyikov, Szamedov (Kerzsakov, 89.), Kokorin. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Gólszerző: Origi (88.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Belgium 2 2
3–1 +2
6
2. Dél-Korea111–10 1
3. Oroszország 2
1 1
1–2 –1
1
4. Algéria 1 1 1–2 –1 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik