Vb 2014: „Egy új-zélandi amatőr fosztotta meg Besicéket”

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 14:27
null
Szarajevóban gyászos volt a hangulat a Bosznia-Hercegovina–Nigéria mérkőzés után (Fotó: Action Images)
A bíráskodás immár Bosznia-Hercegovinában is felháborodást keltett.

 

A Nigéria–Bosznia-Hercegovina csoportmeccs 1–0-s nigériai győzelmet hozott, így eldőlt, hogy a bosnyákok a labdarúgó világbajnokság F-csoportjából nem juthatnak tovább. Ugyanakkor ha a brazil–horvát párosítás utáni, a játékvezetők ténykedése miatti felháborodást nehéz is felül múlni, viharos utózöngék e meccsel kapcsolatban is akadtak – ezúttal boszniai oldalon.

„Van amikor minden sikerül, van amikor semmi – nyitott Haris Medunjanin, a bosnyákok középpályása, aki egyáltalán nem volt elégedett a bíráskodással. – Az első félidőben kettő-nulla vagy akár három-nulla is lehetett volna a javunkra, Nigéria góljánál pedig a Spahic elleni szabálytalanság miatt fújnia kellett volna a játékvezetőnek. Nehéz ilyenkor bármi okosat is mondani, főleg úgy, hogy láthattuk, Dzeko meg nem adott góljánál nem volt les, és úgy tűnt, hogy Spahic ellen is szabálytalankodtak Nigéria gólja előtt. Hogy alábecsültük volna őket? Nos, ez kizárt, egyszerűen nem volt szerencsénk.”

Mindenesetre ha a számokat vesszük alapul, nincs miért szégyenkeznie Bosznia-Hercegovinának. Futómennyiségben többet vállaltak, mint ellenfelük, a legtöbbet Miralem Pjanic futotta a maga 11.3 kilométerével, tőle csak 200 méterrel maradt el Muhamed Besic, és még a már „veteránnak” számító Zvjezdan Misimovic is többet teljesített tíz és fél kilométernél.

Persze, Boszniában sem felejtik el kiemelni, hogy a sport „világsajtója” sem mehetett el a bíráskodás katasztrofális mivolta mellett, még a CNN is foglalkozott azzal, hogy a bosnyákok számára a továbbjutás elúszott, de mint debütálók a vb-n, csupán két minimális különbségű vereséget szenvedtek eddig.

A Dnevi, avaz napilap odáig ment világhálós kommentárjában, hogy egy új-zélandi amatőr fosztotta meg Besicéket az álmaiktól, külön „rákérdezve”: egy biológus professzor ténykedésére valóban szükség van-e a futball legnagyobb és legrangosabb seregszemléjén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik