Vb 2014: „Besicre lenne szüksége a Manchester Unitednak"

Vágólapra másolva!
2014.06.17. 09:49
null
Besic higgadt eleganciával játszott Messiék ellen – vélik Angliában (Fotó: Action Images)
A bosnyák Muhamed Besic Argentína elleni teljesítményére már a nyugati szaksajtó is felfigyelt. A thepremierleagueowl.com például azt elemzi, miért kellene szerződtetnie a Manchester Unitednak az FTC játékosát.

 

„Korábban soha nem hallottam még Muhamed Besicről. A bosnyák futballról kialakuló beszélgetések központja a Roma játékosa, Miralem Pjanic volt. Besic tipikusan olyan játékos, aki a másodvonalból tűnik fel. Egyetlen vb-meccs persze nem alkalmas arra, hogy megítéljük, egy futballista megállná-e a helyét egy klubban vagy ligában, de Muhamed Besic a képességei alapján folytathatná a pályafutását a Manchester Unitedban" – kezdi a Ferencváros bosnyák játékosáról szóló elemzését a thepremierleagueowl.com.

Az elemzés kifejti, hogy az MU-nak hosszú távon meg kell találnia a jövő hónapban 33. születésnapját ünneplő Michael Carrick utódját. A cikk szerint Besic abban hasonlít az angol válogatott játékoshoz, hogy nem egy tipikus romboló, nem kell felrúgnia az ellenfeleit ahhoz, hogy hatékony legyen, higgadt eleganciával teszi a dolgát.

A szerző az írás végén hangsúlyozza, nem egy átigazolási pletykát dolgozott fel, nincs semmilyen arra utaló információja, hogy a Manchester United szerződtetni szeretné a játékost, inkább csak szeretné felhívni rá a figyelmet.

NSO-VÉLEMÉNY

A fenti szösszenet – ezt már mi tesszük hozzá – két érdekességet mutat: az egyik, hogy egy jó meccs alapján mennyire más kép alakulhat ki egy játékosról, mint azokban, akik már több éve látják játszani, a másik viszont, hogy Besicben megvan a fejlődés képessége.

A ferencvárosi másfél év alatt ugyanis nem teljesen a hanyag elegancia képét rajzolta meg magáról Besic. Viszont azzal, hogy az argentinok ellen ez a vélemény alakult ki róla, és az, hogy képes alárendelni magát a csapat érdekeinek, azt mutatja, hogy az NB I-ben nemrég még „gengsztergólt" szerző, sokszor éppen fegyelmezetlenséggel vádolt labdarúgó igenis képes lehet hosszú távon az NB I-nél magasabb szinten is helytállni. És ez, vagyis a fejlődésre való képesség emelheti sok szépreményű magyar tehetség fölé, akik az ígéretes kezdés után nem tudják befutni a nekik jósolt fényes karriert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik