Vb 2014: Chile nem véletlenül titkos favorit - Löw

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.06. 20:46
null
Löw a lecserélt (és füttyöt kapó) Özilről: „Száz százalékig bízom benne, formába fog lendülni!” (Fotó: Reuters)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a chileiek elleni, felkészülési mérkőzésen aratott győzelemmel természetesen elégedett volt, ám csapata játékával közel sem. A pokoli sorsolást kapott (Hollandia, Spanyolország és Ausztrália a B-csoportban) chileiek viszont kivívták a német szakember elismerését.

„Pontosan ilyen ellenfélre volt szükség a világbajnokság előtt. Chile nagyon erős, a csapatuk rengeteget fut, taktikailag és technikailag is remek. Szerencsés győzelmet arattunk, mivel a chileieknek nagy helyzeteik voltak. Az első félidő jobb volt, a másodikban rengeteg labdát adtunk el az előrejátékban. Nem találtuk a ritmust, túl nagy tereket hagytunk” – kezdte értékelését Löw.

„Nem tudtuk ugyanazt a magabiztos passzjátékot játszani, mint Olaszország vagy Anglia ellen, ebből jöttek az eladott labdák. Nem lepett meg a chileiek agresszivitása, Spanyolországot majdnem 90 percen keresztül nyomás alatt tudták tartani. Fantasztikus a letámadásuk, és nagyon fontos, hogy ezt a játékosaim megtapasztalhatták. Nem véletlenül tartják őket néhányan titkos esélyesnek, a játékukkal ezt alátámasztották. Nem csak nekünk vannak klasszis játékosaink, más országokban sem alszanak, a dél-amerikai csapatok most nagyon magas szinten futballoznak” – tette hozzá.

NÉMETORSZÁG–CHILE 1–0 (0–0)
Stuttgart, Mercedes Benz Arena
Németország: Neuer – Grosskreutz, J. Boateng, Mertesacker, Jansen (Schmelzer, 24.) – Lahm, Schweinsteiger – Özil (Ginter, 89.), Kroos, Götze (Podolski, 83.) – Klose (Schürrle, a szünetben) Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Chile: J. Herrera – Isla, Medel, Jara, Beausejour (Valdivia, 76.) – Silva (M. González, 83.), F. Gutiérrez, Vidal (M. Fernández, 90.) – Aránguiz (Orellana, 80.), A. Sánchez, Vargas (Pinilla, 87.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Gólszerző: Götze (16.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik