Vb 2014: Diego Costába jókorát rúgtak a brazilok

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 18:39
null
Diego Costa már most kapja az ívet rendesen... (Fotó: Reuters)
A brazil Ceará Motor vállalat legújabb hirdetéseiben hatalmasat rúgott a selecao helyett a világ- és Európa-bajnoki címvédő spanyol válogatottat választó Diego Costába – ha ebből indulunk ki, nem az Atlético Madrid klasszisa lesz a legnépszerűbb ember a 2014-es világbajnokságon.

 

A reklám
A reklám

A Ceará Motor hirdetésén egy Volkswagen autó fölött a „Diego Costával ellentétben ez az autó büszkeséggel tölti el Brazíliát” szlogen szerepel. A cég rádióhirdetése is ehhez igazodik: ebben a világbajnoki döntőt Spanyolország és Brazília vívja, a spanyolok az utolsó percben büntetőt rúghatnak.

„A Canarinha vezet, de a spanyolok az utolsó percben tizenegyest rúghatnak az 1–1-ért. Diego Costa – ki más? – áll oda a labda mögé. Újabb Maracanazo következik? NEM! Diego Costa kihagyja, és Brazília világbajnok!” – hangzik a kommentár, majd a „Chupa, Diego Costa!” (finomítva is csak „Nyald ki!”-ként értelmezhető) felszólítás következik. A brazilok gyorsan vették is a lapot, a „Chupa, Diego Costa” kifejezés a Twitteren futótűzként terjed a körükben.

Diego Costa október végén hivatalos levélben tájékoztatta a Brazil Labdarúgó-szövetséget, hogy a spanyol válogatottban kíván szerepelni. Döntése heves reakciókat váltott ki, a brazil szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari a következőképpen fogalmazott:

„Egy brazil játékos, aki nem hajlandó a brazil válogatott mezét viselni és így részt venni egy olyan világbajnokságon, amelyet a hazájában rendeznek, automatikusan kizárja magát. Brazil milliók álmának fordított hátat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik