Vb 2014: Messi sérülése ellenére az argentin keretben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 19:11
Sajtóhírek szerint Lionel Messi is benne van az argentin válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjére készülő keretében. Alejandro Sabella szövetségi kapitány meghívta a keretbe az újonc Mauro Icardit, ám nem a hét végén megsérült Messi helyére került, hanem mellé arra az esetre, ha Messi valóban nem tudja vállalni a játékot.

A már biztos vb-szereplő argentin válogatott október 11-én Perut fogadja, október 15-én Uruguayba látogat.

Sabella annak ellenére hívta meg Messit, hogy a Barcelona vezérkarának állítása szerint korábban megegyeztek a szövetséggel, hogy ha az argentin csapat szeptemberben biztosítja vb-részvételét, Messit pihentetik. Most, hogy a klasszis sérüléssel bajlódik, különösen érdekes Sabella döntése.

Az argentin sajtó biztosra vette, hogy Icardi Messi helyére kerül a válogatottba – az Inter támadójának meghívását be is jelentett kedden Sabella, de arról nem szólt, hogy a Barcelona játékosának nem kell jönnie. Messinek a hét végi bajnokin elszenvedett sérülése (amely miatt három hetet kell kihagynia) miatt ez különösen érdekes fejlemény.

Sabella a szintén sérült Javier Mascheranót is meghívta a Barcelonából.

AZ ARGENTIN KERET
Kapusok:
Sergio Romero (Monaco), Mariano Andújar (Catania). Védők: Pablo Zabaleta (Manchester City), Hugo Campagnaro (Inter), Ezequiel Garay (Benfica), Federico Fernández (Napoli), Fabricio Coloccini (Newcastle), Marcos Rojo (Sporting), José Basanta (Monterrey), Cristian Ansaldi (Zenit). Középpályások: Javier Mascherano (Barcelona), Éver Banega (Valencia), Lucas Biglia (Lazio), Augusto Fernández (Celta Vigo), Ángel Di María (Real Madrid), Ricardo Álvarez (Inter), Erik Lamela (Roma). Csatárok: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Agüero (Manchester City), Gonzalo Higuaín (Napoli), Mauro Icardi (Inter), Ezequiel Lavezzi (Paris SG), Rodrigo Palacio (Inter), José Sosa (Metaliszt Harkiv)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik