Vb 2014: az új-zélandiak eltiltatnák az MU-csatárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 07:59
Az Új-zélandi Labdarúgó-szövetség arra kérte a FIFA-t, hogy a mérkőzés videofelvétele alapján állapítsák meg: kapott-e valóban sárga lapot a Costa Rica elleni vb-selejtezőn Javier „Chicharito” Hernández, a mexikói válogatott csatára.

Amennyiben a Manchester United játékosa „besárgult” – a mérkőzésről fellelhető jegyzőkönyvek alapján ez nem egyértelmű, a FIFA hivatalos honlapján nem mutatják a sárgát –, akkor nem játszhat az Új-Zéland elleni interkontinentális pótselejtező első mérkőzésén.

Ricki Herbert, az új-zélandiak szövetségi kapitánya közben San Diegóba utazott, hogy megnézze a mexikóiak Finnország elleni felkészülési mérkőzését, amely egyben az új szövetségi kapitány, Miguel Herrera első meccse lesz. 2013-ban Herrera már a negyedik szakvezető, aki a vb-selejtezőkön pocsékul szereplő, az interkontinentális pótselejtezőt is az amerikaiak „kegyének” köszönhetően elérő mexikói csapatot irányítja.

„Ha most nem kaphatjuk el őket, akkor nem tudom, mikor. Nagyon biztosnak tűnik az új kapitány a dolgában, de hát az elődei is nagyon biztosak voltak a dolgukban, aztán felsültek. Mexikóiak nem szoktak hozzá a pótselejtezők hangulatához. Csak rajtuk lesz nyomás az Azték-stadionban, mindenki elvárja tőlük a győzelmet és aztán a jó világbajnoki szereplést” – nyilatkozta Herbert. Mexikó a CONCACAF-zónadöntőben öt hazai mérkőzéséből mindössze egyet tudott hazai pályán megnyerni, és csupán három gólt szerzett az Azték-stadionban.

Az interkontinentális pótselejtezőt november 13-án és 20-án rendezik. Mexikó 1990 óta – ekkor egy korhamisítási botrány miatt kizárták a válogatottat – minden világbajnokságon részt vett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik