Spanyolország: „Nem lenne gond Diego Costa beilleszkedése”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 12:38
Bár kétszeres brazil felnőttválogatott, mégis szívesen váltana és játszana a spanyol nemzeti együttesben Diego Costa, az Atlético Madrid gólerős formában lévő támadója, aki iránt lenne is fogadókészség. Szakmai oldalról nézve ez a spanyol szövetségi kapitánynak, Vicente del Bosquének sem lenne éppen ellenére.

„Az ő képességeivel és stílusával nem jelentene nagy gondot beilleszkednie a csapatba. Az a benyomásom róla, hogy kifejezetten jó srác, akinek ráadásul nagy lelke van” – mondta a spanyol szakember a dél-amerikai támadóról, aki a góljával eldöntötte a hétvégi madridi derbit.

Diego Costa jelenleg messze van attól, hogy jövőre a szülőhazájában spanyol válogatottként legyen vb-résztvevő. Egyelőre még a címvédő spanyolok sem jutottak kvalifikációhoz – bár nagy összeget senki ne tegyen arra, hogy nem lesznek ott a világbajnokságon, a kijutásuk szinte biztosra vehető –, és Diego Costa sem kapott még engedélyt, hogy más válogatottban szerepeljen.

A brazil szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari egyelőre nem számol a madridi támadóval, aki a szezon eddigi hét bajnokin már nyolc gólt szerzett, Lionel Messihez hasonlóan. A spanyolok abban bíznak, hogy a nemzetközi szövetségtől (FIFA) megkapják a hozzájárulást a már hivatalosan is benyújtott cseréhez. Érveik között az szerepelt, hogy Diego Costa csupán két felkészülési mérkőzésen játszott a brazil válogatottban – Olaszország, majd Oroszország ellen –, a spanyol állampolgárságát a nyáron kapta meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik