Vb 2014: 109 év alatt nem látott szériát törnének meg a franciák

Vágólapra másolva!
2013.09.09. 13:58
null
Lehet, hogy Deschamps beleszédül a választékba, de ki fog gólt szerezni a franciáknál? (Fotó: Reuters)
A francia labdarúgó-válogatott 109 éves, 769 mérkőzést számláló történetében most először fordult elő, hogy a csapat egymás után öt mérkőzésen ne szerezzen gólt – Didier Deschamps szövetségi kapitány azonban biztos abban, hogy a keddi, minszki vb-selejtezőn a fehéroroszok ellen végre megtörik a kínos sorozat.

A franciák Spanyolország és Uruguay ellen 1–0-ra kaptak ki, Brazíliától 3–0-ra, Belgium és Grúzia ellen pedig 0–0-s döntetlent értek el. Legutóbb (a Grúzia elleni, hazai vb-selejtezőn) Franck Ribéry talált a hálóba, a góltalansági sorozat immár 479 percet számlál.

„Én nem aggódom. Fejlődnünk még lehet és kell is, célunk a pontszerzés. A futballban nincs garancia a gólszerzésre, pláne olyan ellenfelekkel szemben, akik beállnak védekezni. Tisztában vagyunk vele, hogy már csak kevés esélyünk van csoportgyőztesként továbbjutni, de biztosítanunk kell, hogy nem mi leszünk a legrosszabb csoportmásodik csapat” – magyarázta Deschamps

„El kell jutnunk Brazíliába, mindegy, milyen úton. A pótselejtezőket is elfogadom, amíg onnan továbbjutunk. A célunk eredetileg az első két hely valamelyike volt, és vezettünk is a spanyolok ellen, de ezt az előnyt elvesztettük. Ennek ellenére továbbra is úton vagyunk a továbbjutás felé” – mondta Ribéry.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik