Vb 2014: Hodgsont az elmaradt cserék miatt kritizálták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.27. 13:01
Roy Hodgsont, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát a kedden Montenegróban elért 1–1-es döntetlent követően azért kritizálták hazájában, mert a második félidőben annak ellenére sem nyúlt bele a mérkőzésbe, hogy csapata szemmel láthatóan csak szenvedett. A korábbi Liverpool-tréner passzivitását azzal magyarázta, hogy sok hiányzója miatt nem maradt olyan játékosa a kispadon, aki lendíteni tudott volna az angol válogatott játékán.

A mester mindössze egy helyen változtatott kezdőcsapatán a kilencven perc során, egy perccel a hazaiak egyenlítő találatát követően Tom Cleverly helyére a szintén a Manchester Unitedban futballozó Ashley Youngot küldte pályára.

„A stábbal szinte végig a cseréken törtük a fejünket. Egygólos előnynél úgy gondoltuk, nem áll rendelkezésünkre olyan alternatíva, amivel változtatni tudtunk volna a montenegrói nyomáson. Young beállításával Gerrard mélyebben játszott a középpályán, de addigra már kaptunk egy gólt” – vette védelmébe keddi taktikáját Hodgson.

„A második félidőben azzal a szándékkal mentünk ki a pályára, hogy megismételjük a szünet előtt nyújtott teljesítményünket. Hogy ez miért nem sikerült, egyelőre nem tudom megmondani.”

„Szerettük volna kihúzni egy nullával a mérkőzést. Olykor, ha az ellenfeled hazai közönség előtt játszik és elkapja a fonalat, ez az egyetlen dolog, amit tehetsz. Közel álltunk hozzá, de nem jártunk sikerrel.”

Döntetlenjével Anglia a második helyen áll csoportjában, két ponttal lemaradva Montenegró mögött, az utolsó előtti fordulóban Anglia–Montenegró találkozót rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik