Vb 2014: Soha nem éneklem a Marseillaise-t - Benzema

Vágólapra másolva!
2013.03.19. 11:05
Franciaországban aktuális téma lett, hogy Karim Benzema énekel-e vagy sem. Nem a divatos tehetségkutatókról van szó az esetében, hanem arról, hogy a francia labdarúgó-válogatott centere a kezdés előtt társaival és a szurkolókkal együtt zengi-e a francia himnuszt, a Marseillaise-t. Benzema bevállalós fajta, nem mismásolt, és kerek-perce felvállalta: ő bizony nem énekel!

„Soha nem éneklem a Marseillaise-t – nyilatkozta az RMC rádiónak Benzema. – Nem éneklek, de szerzek egy mesterhármast."

„Szeretek a válogatottban játszani, álomszerű, hogy Franciaországot képviselhetem, de senki ne erőltesse, hogy énekeljem a Marseillaise-t. Nem hiszem, hogy ez probléma lenne. Például Zidane sem énekelte."

A spanyol Real Madrid francia légiósa szerint a lelátó is megosztott, még a francia szurkolók közül sem érez magában mindenki belső késztetést arra nézve, hogy rázendítsen a Marseillaise-re.

Ennek lehet az oka a szerény énektudás, a képzetlen hang, amit az érintett szégyell, de Benzema esetében – bár ezt már nem részletezte – alighanem az arab családi gyökerekre vezethető vissza a dolog. Már csak a Zinedine Zidane-féle hasonlat alapján is...

Benzemában és Zidane-ban a futball mellett közös vonás az algériai származás, bár már mindketten Franciaországban születtek.

A franciák pénteken a grúzokat, kedden a spanyolokat fogadják a soros vb-selejtezőiken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik