László Csaba: A helyén kell kezelni ezt az 5-0-t

Vágólapra másolva!
2012.09.09. 09:30
null
Majdnem sikerült – a László Csaba vezette litvánok iksszel kezdték a vb-selejtezőket (Fotó: LFF)
A Szlovákia elleni hazai 1–1-gyel kezdte a vb-selejtezőt a litván válogatott, amelynek kispadján László Csaba ül. A 48 esztendős szakember nem csupán a pénteki mérkőzésről beszélt a Nemzeti Sportban – elmondta, hogy Boszniát az európai elitbe tartozó csapatnak tartja, és a „magyar csoportról” is szót ejtett.

 

Kezdésnek nem rossz a Szlovákia elleni egy egy.
– Aláírom, de az egy pontnál is több volt a mérkőzésben – hangsúlyozta László Csaba, a litván válogatott nyolc hónapja hivatalban lévő szövetségi kapitánya. – Vezetésünk megszerzése után amatőr gólt kaptunk, kapusunk és hátvédünk rossz megoldást választott. Az utolsó húsz percben mindenesetre eldönthettük volna a meccset, az ötvenötödik perctől egészen az utolsóig emberelőnyben voltunk. A litván válogatott nem tartozik Európa élvonalához, Szlovákiához képest is jelentős a lemaradása, főleg ezért sajnálom az elszalasztott lehetőséget.

– Gondolja, hogy nem lesz újabb?
– Valószínűleg lesz újabb, csak amikor két csapat között nyilvánvaló a különbség, és a kevésbé erős győzelmi esélyt szalaszt el, az hiányérzetet eredményez, bennem legalábbis mindig. De nem neheztelek a csapatomra, mert jó eredményt ért el.

– Az imént utalt a nyilvánvaló különbségre – nehéz tűzben tartani a gárdát?
– Jó társaság a miénk, noha vannak súrlódások. Például, ha az egyik játékosom durcásan jön le a pályáról lecserélésekor. Sztárnak képzeli magát, pedig nem kellene. Ilyenkor hagyom, hogy aludjon egyet a történtekre, és másnap elbeszélgetek vele négyszemközt. Vagy hatszemközt attól függően, hogy mennyire érzem szükségesnek egy harmadik személy bevonását. Hogy érzékelje, ha nincs igaza. Ez pszichológia. Én is tudok kompromisszumokat kötni, mástól is elvárom.

– Ha már pszichológia: mennyit számítana egy tétmérkőzés megnyerése? Azért kérdem, mert Litvánia legutóbb kétezer-tíz szeptemberében, Csehországban győzött tétmeccsen.
– Na, ezért is sajnálom a pénteki meccset. Jó lenne látni a srácokon a győzelmi mámort, mellesleg én is szívesen átélném, mert velem még felkészülési mérkőzést sem nyert a csapat. Igaz, az eredményeink elfogadhatóak, az építkezés folyamatos.

– Kedden Görögországban játszanak, nyilván nem lesz egyszerű mérkőzés, de emlékszem, amikor nyáron beszélgettünk, Boszniát nevezte meg csoportfavoritként, nem a görögöket.
– Ha pontot szerzünk a görögöknél, elégedett leszek, a bosnyákok kapcsán pedig fenntartom a véleményemet, mert Európa egyik legjobb csapata, ebben biztos vagyok, csak még igen rapszodikus teljesítményt nyújt. Klasszis futballisták alkotják a keretet.

– Mit szól a magyar válogatott nyitányához?
– Örülök neki, de a helyén kell kezelni az öt nullás eredményt. A magyar, török, román hármast érzem esélyesnek a második helyre Hollandia mögött. A törökök nagyon veszélyesek, gyorsak és technikásak.

– Kedden Magyarország–Hollandia. Vállalkozik tippelésre?
– A szívem azt diktálja, hogy nyerünk. Ne kapjunk ki, ez a lényeg.

KORRUPCIÓS ÜGY IS NEHEZÍTI A MUNKÁT: TUDJON MEG TÖBBET LÁSZLÓ CSABA LITVÁNIAI KAPITÁNYKODÁSÁRÓL A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚ SEGÍTSÉGÉVEL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik