Vb 2010: a németeknek vannak kellemesebb emlékeik a magyar bírókról

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 14:55
Magyar szereplői is lesznek az esti Németország–Spanyolország világbajnoki elődöntőnek: a Kassai Viktor, Erős Gábor, Vámos Tibor játékvezetői hármas bíráskodik a mérkőzésen. Ennek apropóján összegyűjtöttük a két csapat eddigi vb-tapasztalatait a magyar játékvezetőkkel.

Kassai a német válogatottnak vezetett már mérkőzést (a Finnország elleni, 3–3-as döntetlennel záruló világbajnoki selejtezőt), a spanyoloknak még nem.

Érdekesség, hogy magyar játékvezetők eddig Németországnak és Spanyolországnak is két világbajnoki mérkőzést vezettek, és ezek alapján a németek őriznek kedvesebb emlékeket honfitársainkról.

A németek ezeken a meccseken egyszer győztek (Jugoszlávia ellen 2:0-ra az 1954-es negyeddöntőben, a vezetőbíró Zsolt István volt), egyszer kikaptak (Svédország ellen 3:1-re az 1958-as elődöntőben, ugyancsak Zsolt játékvezetése mellett), míg a spanyolok mindkét ilyen találkozójukat elveszítették (1978-ban 2–1 Ausztria ellen az első csoportkörben, Palotai Károly közreműködésével, illetve 2–1 Olaszország ellen az 1994-es negyeddöntőben, a játékvezető Puhl Sándor volt).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik