Gallas: Domenech volt a franciák legnagyobb problémája

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 19:30
null
Kifejező kép Domenechről és a francia játékosokról egy dél-afrikai edzésről (Fotó: Reuters)
A francia labdarúgó-válogatott rutinos védője, William Gallas szerint a vb-n leszereplő „kékek" legnagyobb problémája Raymond Domenech szövetségi kapitány volt. Alighanem nincs egyedül véleményével...

„Az igazi probléma az edző volt. Kommunikációs gondjaink voltak, Domenech nem volt hajlandó semmit és senkit meghallgatni. Sok játékos egyáltalán nem is beszélt vele, miután úgysem volt érdemes... Én is befogtam a számat, tettem, amit mondott" – mondta Gallas a Les Inrockuptibles kulturális hetilapnak.

A védő a harmadik csoportmérkőzés előtti játékossztrájkról is beszélt, amikor a francia válogatott tagjai – a hazaküldött Nicolas Anelka melletti szolidaritásból – nem voltak hajlandóak edzeni.

„Domenech mindenféle párbeszédet visszautasított. Az edzés bojkottálását a keret tagjaival egy megbeszélésen döntöttük el, mindenki benne volt. Nem gyakoroltunk nyomást a fiatalabb labdarúgókra. Tiltakozni akartunk a szövetségi kapitány és a szövetség akciója miatt, főleg, hogy a tréner azt mondta: Anelkát nem azért küldték haza, mert inzultálta őt, hanem azért, mert utólag nem akart beszélni az incidensről" – szólt a különös esetről Gallas.

Persze, azért Gallas sem szent: a France Football értesülései szerint nagyon nehezen emésztette meg, hogy nem ő lett a csapatkapitány (Thierry Henry kapta meg a karszalagot, de mivel ő a kispadon ült általában, Patrice Evra, illetve Alou Diarra is volt „cséká"), és ettől kezdve kvázi aknamunkát végzett a háttérben, valamint folyamatosan duzzogott.

A Domenechet a kispadon váltó Laurent Blanc-nak nem lesz könnyű dolga, ha össze akarja szedni a morálisan teljesen szétesett együttest. A Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) több tisztviselője javasolta a vb-n Domenech ellen fordult „bandavezérek" (Franck Ribéry, Evra, Éric Abidal) megbüntetését, sőt a világbajnok Lilian Thuram követeli, hogy a csapatkapitány Evra  többé ne húzhassa magára a „kékek" mezét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik