Vb 2010: népünnepély Berlinben a német válogatott győzelme után

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 23:40
Nem sokkal éjfél előtt még több mint 300 ezren ünnepelték Berlin szívében, a Brandenburgi kapunál a német válogatott Ghána elleni győzelmét.

A több százezres tömeg hatalmas kivetítők előtt követte a szerda késő esti mérkőzést, és a 60. percben szerzett győztes gólnál páratlan örömujjongás tört ki. A találkozó lefújása után pedig már minden feszültség ünneplésbe csapott át.

A mérkőzés után elhangzott első szakértői nyilatkozatokból ugyanakkor kicsengett, hogy a német válogatott rendkívül nehéz győzelmet aratott, és a csoportelsőséghez, illetve a továbbjutáshoz jó adag szerencse is kellett. A második helyen végző és a németekkel együtt ugyancsak továbbjutó ghánai gyüttes több óriási helyzetet dolgozott ki, és két esetben a csapatkapitány, Philipp Lahm, egy ízben pedig a fiatal kapuvédő, Manuel Neuer mentette meg a csapatot a biztosnak látszó góltól.

Joachim Löw szövetségi kapitány éjfél előtti televíziós nyilatkozatában mindenekelőtt a győzelem jelentőségét emelte ki, és dicsérte fiatal játékosainak lelkesedését. Löw éppen a rájuk nehezedő hatalmas nyomással, illetve a nagy feszültséggel magyarázta, hogy ezúttal több volt a hiba, mint az első két mérkőzésen, és különösen a védelem bizonytalankodott sokat. A továbbjutás azonban önmagáért beszél – érvelt a kapitány, aki szerint vasárnapig van idő levonni a tanulságokat, illetve kijavítani a hiányosságokat.

A Ghána felett aratott győzelem után Németország már előretekint, és az Anglia elleni vasárnapi nyolcaddöntőt várja. Löw kiemelte, hogy az angol–német találkozóknak rendkívüli hagyományai vannak. A kapitány szerint az angolok nagyon kemény ellenfelek lesznek, ezért vasárnap a szerda este, Ghána ellen nyújtott teljesítménynél jóval többre lesz szükség.

A szakértők szerint a csoportból való továbbjutással Németország teljesítette házi feladatát, a neheze azonban most következik. Ezzel kapcsolatban az idézett szakértők arra is emlékeztettek, hogy a világbajnokságok történetében még nem fordult elő, hogy a német válogatott már a csoportkörben búcsúzott volna. A hagyomány most sem szakadt meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik