Vb 2010: a KNDK hírügynöksége az észak-koreai harcosságot dicséri

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.06.16. 10:21
A jelek alapján a Kedves Vezér, Kim Dzsong Il elégedett lehetett az észak-koreai labdarúgó-válogatott Brazília elleni játékával a 2–1-es vereség ellenére, mivel a KNDK hírügynöksége hivatalos kommünikében a csapatot és a játékát is dicsérte.

A jelentés elismerését fejezte ki a „harcos" észak-koreai válogatottnak, és külön dicséretben részesítette a „népi Rooneyt", Dzsong Te Szét.Dzsong Te Szét.

"Ugyan a csapat nem nyert a brazilok ellen, de morális győzelmet aratott azzal, hogy gólt ért el az ötszörös világbajnokkal szemben. A kezdetektől fogva nagy csatát vívott a két válogatott. A KNDK-játékosok jó lövő helyzeteket alakítottak ki, és nem veszítették el önbizalmukat a két bekapott gól után" - fogalmazott a KCNA. 

A Japánban élő zainicsi koreaiak özönlöttek a szórakozóhelyekre, hogy megnézzék az észak-koreai csapatot és a közülük származó két játékost, Dzsongot és An Jong Hakot.

A KNDK helytállását elismerik délen is, a dél-koreai drukkerek buzdító üzenetekkel árasztották el a Yahoo Korea portált.

„Könnyezek a meccs után, csodálatosan harcoltatok" – írta egy kommentelő.

„Nagyon büszke vagyok rátok. Mindannyian koreaiak vagyunk" – csatlakozott hozzá egy társa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik