Koeman: Hollandiában az eredmény nem elég

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 07:11
null
Erwin Koeman szerint Hollandia még csak az út elején jár (fotó: Czagány Balázs – archív)
Narancssárga pólót visel, mint minden holland a médiasátorban. Ha tömegbe verődnek, „narancsvakságot” kapunk, eltévesztjük a célt. Szerencsére Erwin Koemant kávézás közben szúrjuk ki a johannesburgi sajtóközpontban egy hatalmas szürke fotelben – ami megkönnyíti a becserkészést. Magyarország szövetségi kapitánya vélhetően kiváló szakkommentátor: hazája válogatottjának fellépése előtt megsúgja nekünk a végeredményt.

– Gratulálok! Telitalálat. Vendégem egy sörre. A mérkőzés előtt azt tippelte, Hollandia kettő nullára nyer Dánia ellen.
– Köszönettel elfogadom a meghívást, ha legközelebb találkozunk, sort kerítünk rá. Tipikus bemutatkozó mérkőzés volt, annak összes terhével, nehézségével, de szerintem az eredmény híven tükrözi a látottakat. A holland válogatott megérdemelte a győzelmet – a második félidőben nyújtott teljesítménye miatt.

– Elégedett?
– Az eredménnyel feltétlenül, de tudják, Hollandiában ez önmagában nem elég. Magasabb a mérce. Nyerj, de nem nyerhetsz akárhogy: a válogatottal kapcsolatban állandó elvárás, sőt követelmény a szép futball. Egy ilyen hosszú tornán nem kápráztathatod el minden mérkőzéseden a közönséget, egy hónap alatt kell felépítened a csapatot. Hollandia a győzelemmel lerakta az alapokat, jöhet a következő fázis.

– Arjen Robben nem lépett pályára. A találkozó előtt azt fejtegette, hogy a Bayern szélsője a következő összecsapáson, Japán ellen pihenőt kap, ha Hollandia két vállra fekteti Dániát. Tartja?
– Abszolút. Robben nem fitt, nem lepne meg, ha a kieséses szakaszban vetnék be először. Ha nem nyert volna az oranje, másként vélekednék. Robbent ismerve elképzelhetőnek tartom, hogy játszana Japán ellen, mert a csapat segítségére akar lenni. Így is ez a célja, de nem kell emésztenie magát – van ideje felépülni.

– Járt már Dél- Afrikában?
– Ez az első utam, de még szinte semmit sem láttam, mivel vasárnap este érkeztem meg Johannesburgba. Egy hétig szakkomentátor leszek az egyik holland televíziós csatornánál, aztán Budapestre repülök.

– MLSZ-elnökválasztási időszakot élünk.
– Tudom, de ez nem az én asztalom. Maradjunk inkább a világbajnokságnál.  

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik