Domenech: A csoda lehetősége még fennáll

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 00:23
null
Domenech (balra) nem talált szavakat a vereség után (Fotó: Reuters)
A francia labdarúgó-válogatottat irányító Raymond Domenech nem talált szavakat a Mexikótól elszenvedett 2–0-s vereség után, és elismerte, hogy csodára lenne szükségük a továbbjutáshoz. A mexikóiak első gólját lövő Javier Hernández – akinek a nagyapja is bevette vb-meccsen a franciák kapuját – jobban örül a győzelemnek, mint a saját találatának vagy annak, hogy a találkozó legjobbjának választották.

 

Mexikó 2–0-s győzelme azt jelenti, hogy ha az utolsó fordulóban Uruguay és Mexikó döntetlent játszik egymással, akkor kéz a kézben továbbjutnak a csoportból, Franciaország pedig bármit játszhat Dél-Afrikával, búcsúzik a tornától.

A francia válogatottat irányító Raymond Domenech nem próbálta megmagyarázni az újabb csúfos eredményt, és elismerte, hogy csapata kiszolgáltatott helyzetbe került, bár a csoda lehetősége még fennáll.

„Nem találok szavakat, ez mindenki számára óriási csalódás, aki nekünk szurkolt. Nem tudtunk reagálni a kedvezőtlen fejleményre (a kapott gólra), ami nagyon nagy kár. Az akarat, a játékkedv megvolt, de valami mindig közbecsúszott. Ez több mint csalódás... Egyelőre fogalmam sincs, mit mondhatnék a játékosaimnak. Még van egy meccs, a csoda lehetősége fennáll. Élesnek kell maradnunk, és legalább a becsületünket meg kell mentenünk, szóval még van miért játszani. Reagálnunk kell. Mást nem mondhat az ember, amikor tisztában van azzal, hogy mások kezében van a sorsa. De most még a csapás hatása alatt állok" – mondta Domenech a TF1 francia televíziónak a lefújás után.

Florent Malouda szerint az utolsó csoportmérkőzésükön a becsületükért játszanak majd.

„Szégyen így kikapni. Nem fejezhetjük be a tornát győzelem nélkül, ez most már a becsületünkről szól" – mondta a Chelsea szélsője.

Javier Aguirre szerint nagyszerű győzelmet arattak fiai, akik azonban még nem jutottak tovább a csoportból.

KATTINTSON  A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

„Nagyon nagy dolog Franciaország legyőzése, elvégre az előző világbajnokság döntőséről van szó. Remek teljesítményt nyújtottunk, de matematikailag még nem jutottunk tovább" – figyelmeztetett a mexikói szövetségi kapitány.

Az ősztől már a Manchester Unitedet erősítő Javier Hernández góljával nagyapja nyomdokaiba lépett: Tomás Balcazar az 1954-es világbajnokságon talált be a franciák hálójába a 85. percben. Azzal lett 2–2, de aztán három perccel később Raymond Kopa tizenegyesből megszerezte a győztes gólt. Halkan hozzátesszük, mindegy volt: egyik válogatott sem lépett tovább a csoportból.

„Nagyon örülök a győzelemnek, jobban, mint a gólomnak vagy annak, hogy a meccs emberének választottak – jelezte a Borsócskának becézett csatár, hogy a válogatottat fontosabbnak tartja egyéni sikereinél. – Boldoggá akartuk tenni a mexikói embereket, ezzel a diadallal pedig megtettük az első lépést egy remélhetőleg hosszú úton."

„Ki kell élveznünk ezt a győzelmet. Lépésről lépésre kell haladnunk, és megőriznünk a nyugalmunkat" – mutatott irányt mexikói részről Rafa Márquez.

MEXIKÓ–FRANCIAORSZÁG 2–0
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik