Portugália még keresi az utat, de legalább biztos kezekben van – lapszemle

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 08:29
A portugál lapok örülnek, de nem elégedettek (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Portugália tizenegyesekkel győzte le Szlovéniát és jutott be a németországi Európa-bajnokság negyeddöntőjébe. A mérkőzés után összeszedtük, hogyan reagált a találkozóra a portugál és a szlovén sajtó.

„Portugália még keresi az utat, de legalább biztos kezekben van” – jelentette ki az egyik legnagyobb portugál sportoldal, A Bola. – „Érzelmi hullámvasút volt a mérkőzés, és ugyan most még mindenki ünnepel, de ha vége az eufóriának, fel kell tennünk néhány kérdést: Hogy lehet, a portugálok csak tizenegyesekkel tudják legyőzni a világranglistán 57. szlovén válogatottat” – tette hozzá kétes érzelmekkel a portugál lap. 

A Record nem meglepő módon Diogo Costa teljesítményét emelte ki. Az oldal megemlítette, hogy Ricardo 2006-os szereplése óta nem láthattunk ennyi védést egy tizenegyespárbajban és többször is hősként hivatkozott az FC Porto 24 éves kapusára. 

A szlovén sportportálok egybehangzóan pozitívan álltak hozzá a mérkőzéshez a vereség ellenére is. 

„Fel a fejjel srácok!” – üzente az Ekipa 24 a szlovén válogatott játékosainak a találkozót követően. A lap megemlítette, hogy Matjaz Kek kiválasztottjai remek munkát végeztek 120 percen át és hatalmasat küzdöttek, de szomorú hangnemben hozzátette: „Kár, hogy ez sem volt elég.”

A Delo újság már a cikke címében hősnek nevezte a szlovén gárdát, majd azt is megírta, inkább a szlovénok voltak főszerepben a meglepően fordulatos találkozón. „Nehéz vele megbékélni, hogy közel álltunk a szenzációhoz, mégsem mehetünk tovább a negyeddöntőbe. Nem lehet elrejteni a csalódottságot” – tette hozzá a portál. 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ 
Portugália–Szlovénia 0–0 – tizenegyesekkel 3–0
Frankfurt am Main, Frankfurt Aréna, 46 576 néző. Vezette: Daniele Orsato (Ciro Carbone, Alessandro Giallatini – olaszok)
Portugália: Diogo Costa – Joao Cancelo (Nélson Semedo, 117.), Rúben Días, Pepe (Rúben Neves, 117.), Nuno Mendes – Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Vitinha (Diogo Jota, 65.) – Bernardo Silva, C. Ronaldo, Rafael Leao (Francisco Conceicao, 76.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez 
Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Balkovec – Stojanovic (Verbic, 87.), Gnezda Cerin, Elsnik (Ilicic, 105.), Mlakar (G. Stankovic, 74.) – Sporar (Celar, 74.), Sesko. Szövetségi kapitány: Matjaz Kek 
Sárga lap: Joao Cancelo (107.), ill. Drkusic (32.), Karnicnik (37.), G. Stankovic (101.), Bijol (106.), Balkovec (107.)  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik