Olvasóinknál a magyarok voltak az Eb csalódása, míg Grúzia a torna meglepetése

B. A. P.B. A. P.
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 21:03
Szabó MiklósA Nemzeti Sport olvasó szerint a magyar csapat nyújtotta a legcsalódástkeltőbb teljesítményt az Eb-n (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó Európa-bajnokság végeztével megkérdeztük olvasóinkat, hogy a tornán részt vevő csapatok közül melyik okozta a legkellemesebb meglepetést és a legnagyobb csalódást. Előbbi Grúzia, utóbbi Magyarország lett, az Aranylabdát pedig Rodri kapta olvasóinktól.

2768-an szavaztak arra a kérdésre, hogy melyik csapat okozta a legkellemesebb meglepetést az Európa-bajnokságon. A 24 csapat közül kettő emelkedett ki. Az Eb-győztes Spanyolország a szavazatok 22 százalékát gyűjtötte be, míg a legkellemesebb meglepetés Grúzia volt az olvasóinknál. Mint ismert, Grúzia történelme során először vett részt az Európa-bajnokságon, és rögtön továbbjutott a legjobb 16 közé, a torna során a portugálokat is legyőzte Willy Sagnol együttese.

A következő csoportban Ausztria, Törökország és Svájc szerepel. Mindhárom válogatottra közel háromszáz szavazat érkezett, így mindhárom ország elérte a 10 százalékot. 

Az összes szavazat három százaléka érkezett a magyar csapatra ebben a kategóriában. Olvasóink szerint azonban Magyarország okozta a legnagyobb csalódást az Eb-n. A közel hatezer szavazat harmada (35.3 százalék) érkezett Marco Rossi együttesére. A mieink után Olaszország (22.5) és Horvátország (11.9) következik. A további sorrend Anglia, Franciaország, Belgium, Portugália, Lengyelország, Szerbia és Németország.

A Copa América és az Európa-bajnokság végeztével megkérdeztük olvasóinkat, hogy ki nyeri meg az Aranylabdát? A szavazás alapján olvasóink szerint egyértelműen Rodrit illeti meg az elismerés, az Eb legjobbjának megválasztott spanyol játékos a szavazatok 39 százalékát begyűjtötte. Rodri mögött Vinícius Júnior (15 százalék) következik, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára egy másik madridi játékos, Jude Bellingham (12 százalék) került.

A labdarúgó Európa-bajnokság adatbankjához kattintson ide!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik