Mbappé: Sosem lesz még egy olyan játékos, mint Cristiano Ronaldo

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 19:53
Mbappé csak dicsérni tudta a példaképét a sajtótájékoztatón (Fotó: UEFA)
Pénteken a németországi Európa-bajnokság negyeddöntőjében Portugália és Franciaország is megküzd a legjobb négy közé kerülésért. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Kylian Mbappé nem meglepő módon ejtett néhány szót a bálványáról, Cristiano Ronaldóról.

„Cristiano teljesen egyedi. Sosem lesz még egy olyan játékos, mint ő – jelentette ki Kylian Mbappé, amikor a sajtótájékoztatón a gyerekkori példaképéről kérdezték. – Csak dicsérni tudom, hiszen ő legenda, egy egész generációt inspirált. Megvannak a góljai és a trófeái is.”

A francia sztár a folytatásban azt is elárulta, hogy folyamatos kapcsolatban vannak Cristiano Ronaldóval, azonban reméli, hogy holnap csalódottan hagyja el a pályát. 

Az interjú során Mbappé hozzátette, a portugáloknál Ronaldón kívül még rengeteg játékosra figyelniük kell, ha győzni szeretnének. 

„Ronaldo ugyan legenda, de nem csak belőle áll a válogatott. Nem feledkezhetünk meg a többi veszélyes játékosról sem! Meg szeretnénk nyerni az Európa-bajnokságot, de ahhoz először túl kell jutnunk a portugálokon.”

A Real Madrid 25 éves csatára folytatásban az egészségügyi állapotára is kitért az orrtörésével kapcsolatban. 

„Nem érzem magam százszázalékosnak. Nem vagyok az a fajta, aki kifogásokat keres, és ez egy negyeddöntő, így mindent bele fogok adni, hogy segítsem a csapatom. Hiszek benne, hogy bajnokok lehetünk, szóval meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget.”

„Készen állunk a holnapi meccsre és rendkívül éhezünk a sikerre. Nem lesz egyszerű dolgunk, de ha koncentráltak tudunk maradni, akkor bejuthatunk az elődöntőbe” – zárta az interjút Mbappé. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik