Luis de la Fuente: Nem tervezek drasztikus változtatásokat a franciák ellen

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 08:50
Luis De la Fuente (Fotó: Getty Images)
A Partidazo de Cope készített interjút a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Luis de la Fuentével a Franciaország elleni elődöntő előtt, amelyet a Marca szemlézett – ebből szemezgettünk.

A 63 éves szakember először a németek elleni meccsen hozott döntéseiről beszélt.

„Ha újrajátszanánk a meccset, ugyanakkor és ugyanazokat a döntéseket hoznám meg. A helyzet az, hogy nem akartam csapágyasra játszatni Lamine-t és Nicót, ráadásul »melós« játékosokra volt szükség a széleken a mérkőzés azon szakaszában. A főszereplők végül a cserejátékosok lettek. Lamine nem volt dühös. Megvan a fizikuma, hogy végigjátsszon százhúsz percet, de be kell osztani a fizikai és érzelmi erőforrásait” – fogalmazott Luis de la Fuente, majd kitért a franciák elleni keddi elődöntőre.

„Nem tervezek drasztikus változtatásokat a franciák ellen. Általában azokon a posztokon játszatom a játékosaimat, amelyeken ők a legjobban érzik magukat. A Németország elleni mérkőzés remekül sikerült, de javítanunk kell a letámadáson, a befejezéseken és a helyzetkihasználáson, és mindenekelőtt résen kell lennünk” – vázolta fel elképzeléseit a szövetségi kapitány. De la Fuente ezután kitért Kylian Mbappé maszkjára, valamint arra is, hogy ki fogja őt őrizni Dani Carvajal hiányában.

„Azt mindenkinek tudnia kell, hogy Mbappét valóban korlátozza a maszk. Nekünk is volt egy hasonló esetünk Le Normanddal, aki maszkban nem tudott jól lélegezni, hamar elfáradt és izomproblémái is akadtak. Ezen az Eb-n még nem láttuk a legjobb Mbappét. Az első meccsen történtek nagyban meghatározzák a teljesítményét, de ezzel együtt óriási potenciál van benne. (...) Ez nem arról szól, hogy megbízok-e Jesús Navasban, vagy sem. Jelen pillanatban ő a legjobb jelölt erre a posztra. Óriási tapasztalata van, és sok garanciát kínál a játéka. Még nem tudom, hogy ő fog-e kezdeni, de az biztos, hogy készen áll a bevetésre” – mondta De la Fuente.

Végül, de nem utolsósorban a spanyol szakember azt is elmondta, hogyan ünnepelték meg a sikerrel megvívott negyeddöntőt.

„Vicces embernek tartom magam. A Németország elleni meccs után a csapattal elmentünk inni és karaokézni. Én Julio Iglesias-számokat énekeltem” – mondta a tréner. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik