Kevin De Bruyne: Több mint elég pénzem van, de ha jön egy abszurd összeg…

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 12:04
Ukraine v Belgium: Group E - UEFA EURO 2024
Kevin De Bruyne újra lehívná társait (Fotó: Getty Images)
Hosszabb interjút adott a Het Nieuwsblad belga lapnak a Franciaország elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőre készülő „vörös ördögök” csapatkapitánya, Kevin De Bruyne, aki többek között az Ukrajna elleni mérkőzés lefújása után történtekről és a Szaúd-Arábiába szerződés lehetőségéről is beszélt.

Megírtuk, hogy Kevin De Bruyne levezényelte társait a németországi Európa-bajnokság E-csoportjának 3. fordulójában rendezett Ukrajna elleni gól nélküli döntetlen után, s nem mentek oda, hogy megtapsolják a szurkolókat.

„Nem virrasztottam emiatt. Számomra ez lezárt fejezet. Nem volt szórakoztató, hadd mondjam így. De szerintem ez a két táborra vonatkozik” – kezdte a Het Nieuwsbladnak adott interjúját Kevin De Bruyne, majd határozott választ adott arra a kérdésre, hogy ha újra ebben a helyzetben lenne, újra megtenné-e.

„Igen. Ez az őszinte véleményem. Láttam dolgokat, amikkel nem tudok egyetérteni és így válaszoltam. Egyesek azt gondolhatják, hogy tévedtem, mások meg egyetértenek velem. Nem dönthet mindenki  jól, de gondolkoztam a táboron. Nincs bajom a kritikával, foglalkozom vele és lehetnénk jobbak is, de ezek a gesztusok (középső ujjukat mutatták a szurkolók) nem elfogadhatóak. Azt sem értékelik, ha ezt az utcán teszem” – vélekedett De Bruyne, aki meglepődött a történteken, mert előtte jó hangulat volt.

A Manchester City középpályásának felvetették, hogy a tavaly kinevezett szövetségi kapitány, Domenico Tedesco nem hozza ki a legtöbbet a csapatból.

„Ezt most nehéz megítélni, mert még versenyben vagyunk. Ha kiejtjük Franciaországot, hirtelen ő lesz a világ legjobb edzője. Így megy ez” – fogalmazott diplomatikusan De Bruyne, aki határozottan kijelentette, hogy nem szól bele a taktikába.

A belga labdarúgót válogatottbeli jövőjéről is kérdezték, de mint mondta, számára nem kérdés, hogy amíg lehet, szeretné segíteni nemzeti csapatát, azt azonban nem árulta el, ott lesz-e a 2026-os világbajnokságon.

Az elmúlt néhány évben többször is sérüléssel bajlódó De Bruyne megerősítette, hogy a következő idényt is a Manchester Citynél tölti, de szerződése utolsó évébe lép, s nemrég hangzatos nyilatkozatot adott a Szaúd-Arábiába szerződés lehetőségéről, s úgy fogalmazott, hihetetlen fizetéseket kapnak ott a játékosok. 

„Több mint elég pénzem van, de ha jön egy abszurd összeg…” – mondta sejtelmesen Kevin De Bruyne. „Ez a családomnak, a rokonaimnak, az unokáimnak, a dédunokáimnak és a barátaimnak szólna” – tette hozzá.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NYOLCADDÖNTŐ
JÚNIUS 29. – SZOMBAT
Berlin: Svájc–Olaszország 2–0 (38. mérkőzés)
Dortmund: Németország–Dánia 2–0 (37. mérkőzés)
JÚNIUS 30. – VASÁRNAP
Gelsenkirchen: Anglia–Szlovákia 2–1, h. u.  (40. mérkőzés)
Köln: Spanyolország–Grúzia 4–1 (39. mérkőzés)
JÚLIUS 1. – HÉTFŐ
18.00: Franciaország– Belgium, Düsseldorf (42. mérkőzés)
21.00: Portugália–Szlovénia, Frankfurt am Main (41. mérkőzés)
JÚLIUS 2. – KEDD
18.00: Hollandia–Románia, München (43. mérkőzés)
21.00: Ausztria–Törökország, Lipcse (44. mérkőzés)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik