Így ünnepelték Madridban az Európa-bajnok spanyol válogatottat

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 22:51
Van mit ünnepelnie a spanyol válogatottnak (Fotó: AFP)
A története negyedik Európa-bajnoki címét megnyerő spanyol labdarúgó-válogatott Madrid belvárosában együtt ünnepelt szurkolóival.

 

A spanyol válogatott a vasárnapi Eb-döntőben Anglia felett aratott 2–1-es győzelmét követően hétfőn, délután két óra után nem sokkal érkezett haza Németországból, és már a repülőn is remek volt a hangulat.


Az Európa-bajnok csapatot később VI. Fülöp király fogadta a Zarzuela-palotában, majd Pedro Sánchez miniszterelnöknél tett látogatást a Moncloa-palotában, ezt követően kezdődhetett meg este nyolc óra felé a fieszta a Cibeles téren, ahol az idei Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid is ünnepelni szokta sikereit. Már a válogatott esti érkezése előtt fantasztikus volt a hangulat, a szurkolók ellepték a teret.


Így indult el a nyitott tetejű busz a válogatottal a Cibeles felé.

Megtelt szurkolókkal a Cibeles.


És így haladt a játékosokkal teli a busz a szurkolók között Madridban.


Az autogramosztás sem maradhatott el út közben.

 
És persze a tánc sem.

 


A válogatott 10 óra után érkezett meg a Cibelesre, ahol rengetegen várták, hogy a játékosok megjelenjenek a színpadon.


A csapatkapitány, Álvaro Morata hozta ki a színpadra az Eb-győztesnek járó Henri Delaunay-trófeát, majd a közönséghez szólt.

„Nagy megtiszteltetés, hogy én lehettem a kapitány. Tudtam, hogy a társaim nagyon jók. Nekünk van a legjobb hazánk, a legjobb ételeink, a legjobb munkásaink. Mi vagyunk a legjobbak! Remélem, ti is úgy élveztétek, mint mi. Varázslatos volt. Azoknak is szeretném megköszönni a támogatást, akik nem lehettek ott Németországban. Mindannyian Torrest, Xavit és Iniestát nézve nőttünk fel, ők tanították meg nekünk, hogyan kell harcolni, hogyan kell megdolgozni ezért” – idézi a támadó szavait a Marca.


Morata aztán még odaszúrt a német válogatott Jamal Musialának, feltéve a kérdést, hogy „hol van Musiala?”.


A buli pedig alighanem még sokáig, éjszakába nyúlóan eltart a Cibelesen és a városban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik