Hoppá! Lehet, hogy szabálytalan volt Bellingham szlovákok elleni csodagólja? – videó

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 12:47
England v Slovakia: Round of 16 - UEFA EURO 2024
A mozdulat csodálatos... de lehet, hogy szabálytalan volt a bedobás? (Fotó: Getty Images)
Nem sokkal az Anglia–Szlovákia (2–1) Európa-bajnoki-nyolcaddöntőt követően az interneten kezdett el terjedni az a videó, amelyen a Jude Bellingham győztes találatát megelőző pillanatok is láthatók. Így például az, ahogyan a gólt megelőzően Kyle Walker úgy hajítja be a labdát, hogy közben valószínűleg belépett a pályára. Kérdés, hogy emiatt valóban érvényteleníteni kellett volna az angolok találatát?

A felvétel hitelességéhez nem férhet kétség, és ahhoz sem, hogy Walker valóban jól láthatóan rálép a vonalra, sőt az egyik lábával talán át is lépte azt, mielőtt bedobta a labdát középre. A történet folytatása innentől ismert: Bellingham egy csodálatos ollózással juttatta a kapuba a labdát, amivel Anglia egyenlített és hosszabbításra mentette a találkozót, amit aztán meg is nyert, így bejutott a negyeddöntőbe.

A videó – amelyet az El Mundo Deportivo szúrt ki a világhálón – alatt kommentelők is azonnal felhívták a figyelmet a szabálytalanságra: „Walker átlépett a vonalon, ha szlovák lennék, most nagyon dühös lennék” – írta az egyikük. A másikuk szerint is szabálytalanság történt: „Megváltoztak a szabályok a bedobásnál? Az én koromban még az oldalvonal mögött kellett maradnunk.” Egy harmadik pedig azt írta: „Hol van ilyenkor a VAR?”

Természetesen mint mindig, ezúttal is akadtak olyanok, akik nem értettek egyet azokkal, akik szerint szabálytalanság előzte meg a találatot. Közülük sokan nevetségesnek találták a tiltakozásokat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik