Dani Vivian: Be akarjuk fejezni a munkát

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 21:22
Dani Vivian a spanyol válogatott egységességét emelte ki (Fotó: Getty Images)
A spanyol válogatott védője, Dani Vivian az angolok elleni Eb-döntő előtt a világ egyik legjobb csatárának nevezte Harry Kane-t, továbbá beszélt Álvaro Moratáról és Lamine Yamalról is.

A franciák ellen mindössze negyedik válogatott mérkőzésén pályára lépő Dani Vivian beszélt az újságírókkal csütörtök este. Az együttesére váró döntő előtt elmondta, hogy az angoloknak van a világon az egyik legkiválóbb támadósoruk, és közülük is kiemelkedik Harry Kane, aki „a világ egyik, ha nem a legjobb csatára”. A 25 éves játékos szerint az elsődleges hangsúly a védekezésen van. Mindenkinek ki kell vennie a részét és példát kell vennie a csapatkapitányról. „Ahogyan védekezik, az mutatja, hogy felelősségteljesen betölti a csapatkapitányi pozíciót. Szerintem ez jól jellemzi a csapatunk hozzáállását” – mondta Vivian Álvaro Moratáról.

Ezt követően Luis de la Fuente spanyol szövetségi kapitányról és stábjáról szólt. „Láttam az edzői stáb egymás iránti tiszteletét és a játékosok iránti tiszteletét. A szakvezető közel áll hozzánk, állandóan motivál minket, és mindannyiunkat óriási becsben tart – mondta a 25 éves védő, majd a válogatottal kapcsolatban hozzátette: – Nálunk nincs ilyen, hogy cserejátékos. Mindenkinek megvan a maga szerepe, és mindenki elfogadja a saját feladatát.”

Ezt követően Lamine Yamalról beszélt: „nagyon fontos pillanatban szerzett csodálatos gólt, kulcsfontosságú pillanatban érkezett. Lamine a joker az öltözőben, tökéletesen érti a játékot és tisztában van a felelősségével”. A spanyolok a döntőig vezető út során Horvátországot, a címvédő Olaszországot, a házigazda Németországot és a vb-döntős Franciaországot is legyőzték. „Ez motivál minket, mindig azt érezzük, hogy képesek vagyunk erre és be akarjuk fejezni a munkát.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
DÖNTŐ
21.00: Spanyolország–Anglia, Berlin (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik