Szoboszlai Dominik: Innen szép a győzelem!

Vágólapra másolva!
2024.06.15. 17:48
Szoboszlai szerint nem szabad még búslakodni (Fotó: Koncz Márton)
A Svájc ellen szombaton 3–1-re elveszített Európa-bajnoki csoportmérkőzés után gólszerzőnk, Varga Barnabás azt mondta, a második félidőben mutatott játékunkra kell építkeznünk, míg Szoboszlai azt emelte ki, hogy innen szép felállni.

 

A magyar gólszerző, Varga Barnabás így értékelt az M4 Sportnak a mérkőzés után: „Az első félidő nem volt rendben, könnyen kijátszottak minket. A félidőben aztán próbáltuk összeszedni magunkat, a második negyvenöt perc már jobban is nézett ki, megvoltak a helyzeteink, úgy gondolom, erre kell építkeznünk. Az utolsó percekben, egygólos hátrányban kockázatot kellett vállalni, ilyenkor benne van a pakliban, hogy ez megbosszulja magát, de meg kellett próbálni.”

Sallai Roland a meccs után egyértelműen kijelentette, hogy ilyen többet nem fordulhat elő.

„Az első félidő nem úgy sikerült, mint ahogy szerettük volna. Sokszor elcsúsztunk, nem értünk oda sehova sem idejében. A másodikban már jobban nézett ki a játékunk, de sajnos még ez is kevésnek bizonyult. Igazából a labdaszerzéssekkel volt a legtöbb problémánk, az biztos, hogy ezt az első félidőt még sokszor vissza kell néznünk, és tanulnunk kell belőle. Ilyen többet nem fordulhat elő.”

„Fogalmam sincs, mi volt a baj – kezdte értékelését Szoboszlai Dominik. – Teljesen más csapat volt az első félidőben a pályán, mint a másodikban. Van még két meccs hátra, nem szabad búslakodni. Innen szép a győzelem.”

„Nem mehetsz bele úgy egy meccsbe, hogy azt hiszed, ajándékba adnak majd három pontot. Ezért meg kell dolgozni. Ideáig is úgy jutottunk el, hogy küzdöttünk végig. Nem fogja azt mondani a német vagy a skót válogatott, hogy elengedi a mérkőzését” – folytatta.

Szalai Attila szintén megemlítette, hogy lesz még lehetősége a válogatottnak ezen az Eb-n.

„Nem így terveztük az első félidőt. Sem védekezésben, sem támadásban nem valósítottuk meg, amit elterveztünk. Túl sok területet adtunk a svájciaknak, könnyedén kipasszoltak bennünket. Nem védekeztünk elég agresszíven, az ellenfél jól játszott. Hála istennek, a második félidőben rendeztük a sorokat, és a válogatott más arcát mutatta. Sikerült szépíteni, benne volt az egyenlítés, akadtak lehetőségeink, de sajnos ez ma kevés volt. Minden, ami korábban jellemezte az egész csapatot, ma hiányzott, de van még két csoportmeccs, bármi lehetséges.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik