A Wizz Air buszokat küld a késő járaton utazó szurkolókért – a külügy is segít

Vágólapra másolva!
2024.06.15. 11:20
Illusztráció: Dömötör Csaba
A Wizz Air W62291 számú, Budapest–Dortmund járata szombaton 123 perces késéssel indult Budapestről. A járaton utazott számos magyar szurkoló is, ők a leszállás helyétől nagyjából 100 kilométerre található Kölnbe tartanak, a délután 15 órakor kezdődő Magyarország–Svájc labdarúgó Eb-csoportmeccsre – hívta fel a figyelmet X-oldalán Szabó Máté, a Sport TV munkatársa. A légitársaság buszokat küld a szurkolókért és a Külügyminisztérium is segíti a késve érkezőket.

Nehezen indult a napja azoknak a szurkolóknak, akik a Wizz Air ma reggeli, menetrend szerint 8.25-kor induló gépével igyekeznek kijutni a válogatott első csoportmeccsére. A fapados légitársaság járata eredetileg 10.20-kor ért volna Dortmundba – ehhez képest a Flightradar24 nevű légi információs portálon elérhető adatok alapján 10.28-kor szállt fel Budapestről a repülő.

A járat végül 11:53-kor landolt a dortmundi reptéren. Innen a kölni stadion tömegközlekedéssel nagyjából két és fél (személyautóval másfél) óra alatt közelíthető meg, vagyis ha valakinek gyorsan is sikerül elhagyni a repteret, már akkor sem esélyes, hogy bejut kezdőrúgásra a stadionba. 

KÖZBELÉPETT A WIZZ AIR

A Wizz Air a kialakult helyzetre reagálva két buszt küld a szurkolókért Dortmundba, amely egyből a kölni stadionhoz szállítja őket.

„A szurkolók tapsviharban törtek ki, amikor a kapitány úr bejelentette ezt a gépen” – írja az X-en Szabó Máté.

A légitársaság délelőtt közleményt juttatott el a Nemzeti Sportnak.

„A Wizz Air a mai napon Budapestről négy, Debrecenből egy szurkolói járatot indított Kölnbe, a labdarúgó Európa-bajnokság mai mérkőzésére. A repülőgépek hajnalban, a tervezett időben elindultak, és már meg is érkeztek a célállomásra.

A légitársaság ma délelőtti, menetrendszerinti, Dortmundba tartó járata a nemzetközi légi közlekedési kapacitáshiányok miatt azonban csak késve tud elindulni, így azok a meccsre tartó utasok, akik a szurkolói járat helyett erre váltottak jegyet, a menetrendhez képest késve érkeznek Dortmundba. A Wizz Air munkatársai, ahogy mindig, úgy most is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legkisebb késéssel érjenek oda az utasok a célállomásra, és a meccsre tartók mielőbb folytatni tudják útjukat Kölnbe is, hogy személyesen szurkolhassanak a magyar csapat sikeréért.

A légitársaság a dortmundi menetrendszerinti járatával kapcsolatos kellemetlenségek miatt elnézést kér.”

A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM TUD A FENNAKADÁSRÓL, SEGÍTSÉGET NYÚJT

„Kollégáinkhoz is érkezett segítségkérés a konzuli ügyeleten. Ezen elmondások alapján nagyjából ötven magyar állampolgárról lehet szó. A segítséget kérő szurkolókat tájékoztattuk a különböző személyszállító cégek elérhetőségeiről és személyesen is felvettük ezen cégekkel a kapcsolatot, hogy biztosan a magyarok rendelkezésére álljanak. A legfontosabb, hogy Kölnben a stadionnál lévő konzulok külön készülnek a járatkésésben érintett szurkolók érkezésére, hogy biztosítva legyen a mielőbbi bejutás számukra. Információink szerint a WizzAir a járatkésés miatt két buszt szervez a magyar a szurkolóknak, hogy lehetőleg mindannyian és még időben eljussanak Kölnbe – mondta el a Nemzeti Sportnak Paczolay Máté külügyi szóvivő.

Cikkünket, amint új információkat tudunk meg, frissítjük.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik