Spalletti szerint „elkényelmesedtek” az olaszok Albánia ellen

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.06.16. 09:35
Spalletti szerint a spanyolok ellen jobb játékot kell mutatnia az olasz válogatottnak (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjának első fordulójában Olaszország 2–1-re megverte a mérkőzésen a 22. másodpercben betaláló Albániát. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az olasz mester, Luciano Spalletti kiemelte, fontos volt a győzelem, de ennél jobban kell játszaniuk, ha meg akarják nyerni az Eb-t.

 

„Amióta csak edzősködöm, azt hallom, hogy a győzelem a legfontosabb, nem az, hogyan játszol – kezdte értékelését Luciano Spalletti. – Ahhoz azonban, hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot, igenis jó futballt kell játszanunk, akkor is, ha nehéz helyzetbe kerülünk. Az első félidőben nagyon sokat engedtünk az albánoknak, és ilyen többet nem történhet meg. Bíznunk kell a saját stílusunkban.”

Az olasz kapitány azt is kiemelte, hogy hátradőltek kicsit, miután megszerezték a vezetést.

„Ilyenkor könnyen el lehet kényelmesedni. Figyelnünk kell rá, hogy folytassuk az agresszív játékunkat, és éhesek legyünk a következő gólra. Kicsit aljasabbnak kell lennünk, meg kell nehezítenünk az ellenfelünk dolgát.”

Spalletti a következő, spanyolok elleni mérkőzés előtt nem meglepő módon azt mondta, javulnia kell az olaszok játékának, ha fel akarják venni a versenyt a Horvátországot 3–0-ra legyőző ibériai gárdával.

„A spanyolok bizonyára sokkal nagyobb nyomást helyeznek majd ránk, mint szombaton az albánok. Gyorsabban kell mozgatnunk a labdát, többet kell előre törnünk. A spanyolok ismét bebizonyították, mennyire jó csapatot alkotnak, de mi sem vagyunk rosszabbak. Minden labdáért és lehetőségért küzdenünk kell, elvégre meg szeretnénk nyerni a tornát.”

Az albán szövetségi kapitány, Sylvinho elárulta, csalódott az eredmény miatt, de összességében elégedett volt csapata teljesítményével.

„Sajnálom, hogy nem bírtuk végig tartani magunkat, de azt nem lehet elfelejteni, hogy az egyik legjobb csapat ellen szereztünk vezetést. Ha nem kapjuk be a második gólt, igazán kiélezett mérkőzés lehetett volna, de abban a huszonöt percben rendkívül gyorsak voltak az olaszok, s nem bírtuk tartani velük a tempót. Csalódott vagyok a végeredmény miatt, és tudom, hogy menedzselhettem volna jobban a meccset, de felkészülten játszottunk az olaszok ellen.”

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Olaszország–Albánia 2–1 (2–1)
Dortmund, Signal Iduna Park, 60 512 néző. Vezette: Zwayer (német)
Olaszország: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco (Darmian, 83.) – Jorginho, Barella (Folorunsho, 90+2.) – Frattesi, Lo. Pellegrini (Cristante, 77.), Chiesa (Cambiaso, 77.) – Scamacca (Retegui, 83.). Szövetségi kapitány: Luciano Spalletti
Albánia: Strakosha – Hysaj, Djimsiti, Arlind Ajeti, Mitaj – Asllani, Ramadani, Bajrami (Muci, 87.) – Asani (Hoxha, 68.), Broja (Manaj, 77.), Seferi (Laci, 68.). Szövetségi kapitány: Sylvinho
Gólszerző: Bastoni (11.), Barella (16.), ill. Bajrami (1.)
Sárga lap: Lo. Pellegrini (22.), Calafiori (51.), ill. Broja (52.), Hoxha (74.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik