Rüdiger: A német válogatott gyilkos ösztönt tanulhat a Real Madridtól

Vágólapra másolva!
2024.06.05. 22:14
Antonio Rüdiger (Fotó: Getty Images)
A jövő pénteken kezdődő hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő német labdarúgó-válogatott tanulhat a friss Bajnokok Ligája-győztes Real Madridtól, miként kell „gyilkos ösztönnel” beleállni mérkőzésekbe és azokat megnyerni – véli Antonio Rüdiger, a spanyol klub védője.

A légiós és madridi társa, Toni Kroos szerdán csatlakozott a magyarokkal azonos csoportban szereplő Nationalefhez, miután szombaton Londonban a Borussia Dortmund 2–0-ás legyőzésével a Real megnyerte a BL-t, és a királyi gárda immár több mint negyven éve nem kapott ki a nemzetközi kupa fináléjában.

Rüdiger úgy fogalmazott, hogy bár a német válogatott és a Real Madrid „más cipőben jár”, a nemzeti együttesben is van egy nagyon jó játékrendszerük, de amit magukkal hozhatnak a Realból, az a gyilkos ösztön.

„A legutóbbi meccsünk Ukrajna ellen szuper jó volt. Régóta nem láttam tőlünk ilyen jó 0-0-t, ám a gólok hiányoztak, és ezt tanulhatjuk Madridtól” – tette hozzá. A németek – akik pénteken a görögöket fogadják az Eb-főpróbáján – a barátságos találkozón nagy fölényben voltak, kapufát is lőttek, rengeteg helyzetet puskáztak el, így lett gól nélküli döntetlen.

A házigazda németek jövő pénteken az Eb-nyitányon a skótokkal kezdenek, majd június 19-én találkoznak a magyarokkal és végül, 23-án a svájciakkal.

„Óriási a várakozás hazánkban. Pénteken még az önbizalmunk szempontjából fontos, utolsó teszt vár ránk. Fontos, hogy feltüzeljük a szurkolóinkat ezen a találkozón – mondta Rüdiger. – Alázatosnak kell lennünk. Mindannyian tudjuk, mi történt az elmúlt tornákon. Az ide vezető úton voltak hullámvölgyek. Ami fontos, hogy egy nagyon jó meccset játsszunk a nyitómeccsen, aztán meglátjuk, mi történik a továbbiakban.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik