„Németország? Kroosszal az Eb-t is megnyerhetik!”

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
• (Weiler im Allgäu)
Vágólapra másolva!
2024.06.14. 09:14
Toni Kroos (Fotó: Getty Images)
Péntek este végre megkezdődik Németországban a labdarúgó Európa-bajnokság. A házigazda a mieinkkel egy csoportban Skócia ellen kezd Münchenben. Az NSO Tv stábja arra kereste a választ, mire lehet képes a mindig nagy favorit, de az elmúlt tornákon leszereplő német válogatott. Az 1. FC Köln női csapatának labdarúgója, Zeller Dóra, a Bild újságírója, Felix Arnold és egy Németországban élő magyar szurkoló mondta el véleményét.

Zeller Dóra, az 1. FC Köln női csapatának magyar válogatott játékosa szerint felfokozottak az elvárások a német válogatottal szemben.

„Én azt érzem, hogy Toni Kroos visszatérése óta nagyon optimisták a németek, előtte inkább félelem volt bennük, hogy lesz egy hazai rendezésű Eb, de nem igazán van erős csapatuk. Amióta ő visszatért, érezhető, hogy nagyon egyben van ez a német válogatott, szerintem az Eb egyik esélyese. Az utolsó felkészülési meccseik azonban annyira nem sikerültek jól, úgyhogy kíváncsian várom, meddig jutnak.”
A Bild újságírója, Felix Arnold szerint a válogatott nagyon jól felkészült az Eb-re.

„Julian Nagelsmann-nal már nagyon jól sikerültek a felkészülési mérkőzések, szerintem jó formában vannak. Novemberben volt egy rövid, de annál rosszabb időszak, amikor két fontos mérkőzést is elveszített a válogatott, ám mostanra Nagelsmann új csapatot épített, például néhány stuttgarti játékossal, akik nagyon jók ebben a pillanatban. Tele vannak önbizalommal, úgyhogy szerintem bármi megtörténhet ezen az Eb-n, főleg, hogy hazai pályán is játszanak a szurkolóink előtt. Szerintem az elődöntő teljesen reális célkitűzés.”

Videónkban egy Németországban élő magyar szurkoló is elmondja véleményét, illetve azt is megtudjuk, mit adott Julian Nagelsmann a német válogatottnak.

NÉMETORSZÁG
Kapusok: 12 – Oliver Baumann (Hoffenheim), 1 – Manuel Neuer (Bayern München), 22 – Marc-André ter Stegen (FC Barcelona – Spanyolország), 
Védők: 16 – Waldemar Anton (VfB Stuttgart), 20 – Benjamin Henrichs (RB Leipzig), 6 – Joshua Kimmich (Bayern München), 24 – Robin Koch (Eintracht Frankfurt), 18 – Maximilian Mittelstädt (VfB Stuttgart), 3 – David Raum (RB Leipzig), 2 – Antonio Rüdiger (Real Madrid – Spanyolország), 15 – Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), 4 – Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
Középpályások: 23 – Robert Andrich (Bayer Leverkusen), 11 – Chris Führich (VfB Stuttgart), 5 – Pascal Gross (Brighton – Anglia), 21 – Ilkay Gündogan (FC Barcelona – Spanyolország), 8 – Toni Kroos (Real Madrid – Spanyolország), 10 – Jamal Musiala (Bayern München), 25 – Emre Can (Dortmund), 19 – Leroy Sané (Bayern München), 17 – Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)
Támadók: 14 – Maximilian Beier (Hoffenheim), 9 – Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), 7 – Kai Havertz (Arsenal – Anglia), 13 – Thomas Müller (Bayern München), 26 – Deniz Undav (VfB Stuttgart)
Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt am Main: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik