Lázra, görcsökre, fejfájásra panaszkodnak a franciák az Eb-rajt előtt

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.14. 11:21
France v Canada - International Friendly
Didier Deschamps nem lehet nyugodt az Eb-rajt előtt (Fotó: Getty Images)
A francia válogatott június 17-én Ausztria ellen kezdi meg szereplését a labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjában. A nyitó mérkőzés előtti napok azonban korántsem zökkenőmentesek a torna egyik legnagyobb esélyesénél, egy vírus ugyanis többeket is ledöntött a lábáról, így egyelőre nem tudni biztosan, hogy Didier Deschamps csapata milyen összeállításban léphet majd pályára Düsseldorfban. Biztató jelek azért akadnak...

A franciák problémájáról elsőként a L'Équipe számolt be, kiemelve azt, hogy a gondok nem vehetők félvállról, hiszen a vírus nemcsak a keret egy-két, hanem több játékosát is érinti, de legalábbis érintette. Mint írták, Didier Deschamps szövetségi kapitány azt követően kezdte gyengének magát, hogy a csapat visszatért a Bad Lippspringe-i központba, majd később Ibrahima Konaté és Kingsley Coman is rosszullétre panaszkodott, s rajtuk kívül is állítólag többen voltak, akik nem érezték jól magukat: a legtöbben lázra, görcsökre és fejfájásra panaszkodtak.

A vírusos „nyavalya” Ousmané Demeblét is elérte, a Paris Saint-Gerimain sztárja belázasodott, de elmondása szerint most már nemcsak ő érzi magát jobban, hanem – Comant leszámítva – a többi csapattársa is. Ennek ellenére biztosat még korai lenne mondani a franciák hétfői összeállítását illetően.

A másik gondja a franciáknak, hogy a keret első számú szupersztárja, a Real Madrid legújabb sztárigazolása, Kylian Mbappé térdfájdalmakra panaszkodott az elmúlt napokban, és emiatt nem is tudott teljes értékű edzésmunkát végezni (az edzésre kilátogató négyezer szurkoló hatalmas csalódására), de várhatóan az osztrákok elleni mérkőzésen már számításba veheti őt a szövetségi kapitány.

D-CSOPORT
JÚNIUS 16., VASÁRNAP
15.00, Hamburg: Lengyelország–Hollandia
JÚNIUS 17., HÉTFŐ
21.00, Düsseldorf: Ausztria–Franciaország
JÚNIUS 21., PÉNTEK
18.00, Berlin: Lengyelország–Ausztria
21.00, Lipcse: Hollandia–Franciaország
JÚNIUS 25., KEDD
18.00, Berlin: Hollandia–Ausztria
18.00, Dortmund: Franciaország–Lengyelország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik