Kroos megdicsérte a magyar csapatot, egyúttal odaszúrt a skótoknak a meccs után

Vágólapra másolva!
2024.06.14. 23:31
Toni Kroos tanári játékkal indította az Eb-t (Fotó: Getty Images)
Toni Kroos, a német labdarúgó-válogatott középpályása váratlan dicsérettel illette a magyar válogatottat, mint soron következő ellenfelet a Skócia elleni 5–1-es siker után.

 

„Megpróbáltunk oldottan játszani, és meg is tudtuk valósítani, amit elterveztünk. Mindig van egy terv, ami nem működik mindig száz százalékosan, de azt hiszem ma bejött. Az ellenfelünk nem futballozott topformában, de nagy győzelmet arattunk. A következő ellenfelünk egy osztállyal jobb, mint a skótok” – fogalmazott a mérkőzés utáni interjúban Toni Kroos az M4 Sporton.

„A német csapat fantasztikusan futballozott, és mi sajnos nem tudtunk felnőni hozzá – értékelt Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya az ITV Sport-nak. – Az első félidőben gyorsan kicsúszott a talaj a lábunk alól. A feladat adva van, megfelelően kell reagálni a történtekre, meglátjuk, ez hogyan megy a srácoknak. Van még két mérkőzésünk, a cél, hogy összegyűjtsünk négy pontot.”

„A házigazda ellen kezdeni, ennél keményebb rajtot nehéz elképzelni. Ízelítőnek jó volt, itt bizony világklasszis csapatokkal kell megmérkőzni – fogalmazott Andy Robertson, Skócia csapatkapitánya. – Sok mindent rosszul csináltunk, és nincs sok időnk, hogy helyre tegyük a dolgokat. Nem nyújtottuk a maximumot, márpedig itt arra van szükség. Holnap kidühöngjük magunkat, valahogyan feldolgozzuk a csalódást, de utána át kell állnunk pozitív üzemmódra, mert jön a következő kemény próbatétel a svájciak ellen.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
NÉMETORSZÁG–SKÓCIA 5–1 (3–0)
München, 75 000 néző. V: Clément Turpin (Nicolas Danos, Benjamin Pages) – franciák
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (P. Gross, a szünetben), Kroos (Can, 80.) – Musiala (T. Müller, 74.), Gündogan, Wirtz (L. Sané, 63.) – Havertz (Füllkrug, 63.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann
SKÓCIA: Gunn – Hendry, Porteous, Tierney (McKenna, 78.) – Raltson, McGregor (Gilmour, 67.), McTominay, Robertson – McGinn (McLean, 67.), Adams (Hanley, a szünetben), Christie (Shankland, 82.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke
Gólszerző: Wirtz (10.), Musiala (19.), Havertz (45+1. – 11-esből), Füllkrug (68.), Can (90+3.), ill. Rüdiger (87. – öngól)
Sárga lap: Andrich (31.), Ralston (48.), Tah (62.)
Kiállítva: Porteous (44.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik