Itt az angolok végleges Eb-kerete: a Crystal Palace adja a legtöbb játékost

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 18:53
A négy Palace-kiválasztott (balról): Eberechi Eze, Marc Guéhi, Dean Henderson és Adam Wharton (Fotó: Getty Images)
Gareth Southgate, a legutóbb ezüstérmes angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön megnevezte az Európa-bajnokságra utazó 26 játékosát. Az utolsó szűkítéskor öt játékos akadt fenn a rostán, köztük Harry Maguire és Jack Grealish. A legtöbb játékost, négyet, a Crystal Palace adja a keretbe.

 

Harry Maguire (Manchester United) és Jack Grealish (Manchester City) mellett James Trafford, a Burnley kapusa, Jarrad Branthwaite, az Everton védője és Jarell Quansah, a Liverpool hátvédje került ki a névsorból. Korábban, az utolsó előtti lépésben James Maddison (Tottenham) és Curtis Jones (Liverpool) tudta meg, hogy nem utazhat a németországi tornára.

Ami az Oliver Glasner irányításával fantasztikus idényhajrát kivágó Crystal Palace kiválasztottjait illeti, közülük eddig Marc Guéhi játszotta a legtöbb (10) válogatott meccset, a bosnyákok ellen hétfőn remekül futballozó Eberechi Eze háromnál tart, Adam Wharton azon a meccsen debütált, és Dean Henderson kapusnak is egy fellépése van, még 2020-ból. 

A Manchester Cityből és az Arsenalból három, a Liverpoolból, a Manchester Unitedból, a Chelsea-ből, az Aston Villából és a Newcastle-ból két játékos kapott meghívást. A légiósokat Jude Bellingham (Real Madrid) és Harry Kane (Bayern München) képviseli.

AZ ANGOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)
Védők: Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guéhi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)
Középpályások: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)
Támadók: Jude Bellingham (Real Madrid – Spanyolország), Jarrod Bowen (West Ham United), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle United), Harry Kane (Bayern München – Németország), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik