„Ilyen első kört még senki nem produkált” – a spanyol kapitány áradozik a válogatottjáról

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 08:36
Albania v Spain: Group B - UEFA EURO 2024
Luis de la Fuente válogatottja eddig remekel az Európa-bajnokságon (Fotó: Getty Images)
Nem meglepő módon csak jókat tudott mondani övéi teljesítményéről Luis de la Fuente, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Mint ismert, a spanyolok százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül jutottak tovább a csoportjukból, miután hétfőn Albániát is legyőzték 1–0-ra az Európa-bajnokság B-csoportjának utolsó mérkőzésén.

„Álmodozni szabad, csoportelsők vagyunk, de két lábbal a földön kell maradnunk – kezdte értékelését az Albánia elleni siker után a spanyolok szövetségi kapitánya, aki történelmi tettet hajtott végre az együttessel, amellyel hibátlan teljesítménnyel, ráadásul kapott gól nélkül lépett tovább a csoportból. – Ha valami fontosat akarsz elérni, akkor ahhoz pozitív érzéseket és lelkesedést kell generálnod. Nagy dolog, amit véghezvittünk: az Európa-bajnokságok és a világbajnokságok történetében még senki nem produkált ilyen első kört.”

De la Fuente azt is elismerte, hogy csapatának akadtak nem várt nehézségei Albánia ellen, a legfontosabb azonban, hogy a végén meglett a győzelem: „A meccsterv úgy sikerült, ahogy elterveztük, rengeteg energiánk volt. A szünet után azonban sokkal nehezebb dolgunk volt, akadtak gondjaink. Van még hova fejlődnünk, elsősorban nekem, de ez egy kiváló generáció, amely akar is fejlődni.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ALBÁNIA–SPANYOLORSZÁG 0–1 (0–1)
Düsseldorf, Merkur-Spiel Aréna, 46 586 néző. Vezette: Glenn Nyberg (Mahbod Beigi, Andreas Söderqvist) – svédek
ALBÁNIA: Strakosha – Balliu, Djimsiti, Arlind Ajeti, Mitaj – Ramadani, Asllani – Asani (Muci, 81.), Laci (Berisha, 71.), Bajrami (Hoxha, 70.) – Manaj (Broja, 59.). Szövetségi kapitány: Sylvinho
SPANYOLORSZÁG: Raya – Jesús Navas, Vivian, Laporte (Normand, a szünetben), Grimaldo – Zubimendi, Merino – Ferran Torres (Lamine Yamal, 72.), Olmo (Baena, 84.), Oyarzabal (F. López, 62.) – Joselu (Morata, 72.). Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente
Gólszerző: Ferran Torres (13.)
Sárga lap: Bajrami (66.), Berisha (89.), ill. Vivian (90.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik