Harmadszor állított meg eső Európa-bajnoki meccset

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 12:11
Volt ám vihar (Fotó: Getty Images)
Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzést harmadszor szakított félbe a mostoha időjárás – írta a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) a németországi kontinensviadal szombat esti, német–dán (2–0) nyolcaddöntős meccséről, amelyen 25 percig szünetelt a játék a villámlás kísérte hatalmas zivatar miatt.

Korábban 2012-ben a donyecki Ukrajna–Franciaország találkozón 55 percig, a 2016-os lyoni Ukrajna–Észak-Írország összecsapáson öt percig tartott a kényszerszünet, amelyet a nagy eső váltott ki.

Az IFFHS az összefoglalójában magáról a szombati mérkőzésről azt emelte ki, hogy a németek sorozatban három világtorna sikertelenségét követően először vették jól a nyolcaddöntő jelentette akadályt, ugyanis a legutóbbi két világbajnokságon nem jutottak tovább a csoportkörből, az előző Európa-bajnokságon pedig a 16 között búcsúztak.

Manuel Neuer, a hazaiak kapusa 19. Eb-meccsét játszotta, ezzel megdöntötte Bastian Schweinsteiger 18 találkozó alkotta német rekordját. A vendéglátók második találatát jegyző Jamal Musiala lett a mostani Európa-bajnokság második játékosa, aki harmadik gólját szerezte a grúz Mikautadze után. Musiala 21 évesen és 124 naposan volt eredményes, az Eb történetében csak az angol Wayne Rooney jutott el három gólig fiatalabb korban (18 évesen és 241 naposan a 2004-es tornán).

Dánia a mostani vereség előtt egyszer kapott ki utolsó 15 meccsén: kilenc győzelem és öt döntetlen mellett 2023 novemberében maradt alul Észak-Írországgal szemben (0–2). Az IFFHS megjegyezte ugyanakkor, hogy a dánok mind a hat meccsüket elveszítették, amikor az Eb-rendezők válogatottjával kerültek szembe.

A Svájc–Olaszország (2–0) találkozó egyik érdekességeként az összefoglaló azt említette, hogy a svájciak az egymás elleni előző 11 mérkőzésükön egyszer sem tudták legyőzni az olaszokat, akik hat döntetlen mellett ötször nyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik