„Ez jó ébresztő mindenkinek” – Harry Kane az angolok vereségéről

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.10. 17:35
Harry Kane szerint jókor jött az angoloknak az Izland elleni vereség (Fotó: Getty Images)
Anglia utolsó Eb-felkészülési mérkőzésén egygólos vereséget szenvedett Izland ellen. Az angolok csapatkapitánya, Harry Kane szerint ez ébresztő volt a számukra.

 

Anglia hazai pályán 1–0-ra kikapott Izlandtól június 7-én, Gareth Southgate csapata így vereséggel hangolt az Európa-bajnokságra. Az angolok csapatkapitánya, a német bajnokságban 36 gólt szerző Harry Kane szerint pont jókor jött ez az eredmény.

Az angolok az Eb egyik esélyesei, a BBC cikke szerint azonban a szurkolók kifütyülték a csapatot az Izland elleni mérkőzésen. „Természetes, hogy lesz némi zaj az Izland elleni vereség miatt, de úgy gondolom, a szurkolók részéről nagy az optimizmus, és ez így van rendjén – értékelt Kane, majd hozzátette: – Ez szép ébresztő lehet mindenkinek, hogy rájöjjön, nem lesz olyan könnyű, mint ahogy az emberek gondolják. Rengeteg munka vár még ránk.” Kane elmondta, hogy ugyan kikaptak és nem szereztek gólt, de akár három-négy gólt is lőhettek volna.

Az angolok a C-csoportban Szerbia ellen kezdenek Gelsenkirchenben 16-án. Négy nappal később Dániával találkoznak, majd a csoportkört Szlovénia ellen zárják.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Anglia–Izland 0–1 (0–1)

ANGLIA
Kapusok: 23 – Dean Henderson (Crystal Palace), 1 – Jordan Pickford (Everton), 13 – Aaron Ramsdale (Arsenal)
Védők: 15 – Lewis Dunk (Brighton), 22 – Joe Gomez (Liverpool), 6 – Marc Guéhi (Crystal Palace), 14 – Ezri Konsa (Aston Villa), 3 – Luke Shaw (Manchester United), 5 – John Stones (Manchester City), 12 – Kieran Trippier (Newcastle), 2 – Kyle Walker (Manchester City)
Középpályások: 8 – Trent Alexander-Arnold (Liverpool), 16 – Conor Gallagher (Chelsea), 26 – Kobbie Mainoo (Manchester United), 4 – Declan Rice (Arsenal), 25 – Adam Wharton (Crystal Palace)
Támadók: 10 – Jude Bellingham (Real Madrid – Spanyolország), 20 – Jarrod Bowen (West Ham), 21 – Eberechi Eze (Crystal Palace), 11 – Phil Foden (Manchester City), 18 – Anthony Gordon (Newcastle), 9 – Harry Kane (Bayern München – Németország), 24 – Cole Palmer (Chelsea), 7 – Bukayo Saka (Arsenal), 17 – Ivan Toney (Brentford), 19 – Ollie Watkins (Aston Villa)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

C-CSOPORT
JÚNIUS 16., VASÁRNAP
18.00, Stuttgart: Szlovénia–Dánia
21.00, Gelsenkirchen: Szerbia–Anglia
JÚNIUS 20., CSÜTÖRTÖK
15.00, München: Szlovénia–Szerbia
18.00, Frankfurt: Dánia–Anglia
JÚNIUS 25., KEDD
21.00, Köln: Anglia–Szlovénia
21.00, München: Dánia–Szerbia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik