Eb 2024: a City sztárja szerint ha nem figyelnek, a portugálok bárkitől kikaphatnak

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.06.11. 14:39
Rúben Dias szerint sebezhető a portugál válogatott, ha nem futballoznak kreatívan (Fotó: AFP)
Kedden Írország ellen játssza az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzését a portugál válogatott.

Mi aztán tudjuk, érdemes vigyázni az írekkel – Portugália kedden Aveiróban fogadja a magyar csapatot a múlt héten 2−1-re legyőző együttest. Roberto Martínez szövetségi kapitány válogatottja a Horvátország elleni lisszaboni vereség (1–2) után készül az összecsapásra. Cristiano Ronaldo nem kapott játéklehetőséget azon a meccsen, kérdés, kedden játszik-e − ha igen, az lesz a 207. fellépése a csapatban, amelyben 128 gólt szerzett.

„Jó volt leszállni a földre... Bármennyi tehetségünk és egyéniségünk van, sebezhető a csapatunk, ha nem futballozunk kreatívan – idézte az A Bola Rúben Diast, a Manchester City portugál válogatott védőjét. – Nem jó kikapni, de nem sokkal az Európa-bajnokság előtt hasznos lehet, ha emlékeztetnek rá: van rengeteg kiváló labdarúgónk, de ha nem figyelünk, egy olyan ragyogó csapat, mint a horvát, azonnal megbüntet. Van miben fejlődnünk. Abban bízom, vagyunk olyan jó futballisták, hogy felmérjük, mi hiányzott azon a mérkőzésen, ki tudjuk javítani a hibákat. Tudjuk, hogy ha hozzuk a formánkat, továbbjutunk a csoportból, de a horvát csapat jelezte, ehhez a legjobb teljesítményre lesz szükség. Ha viszont nem összpontosítunk, átlagos együttes lesz a miénkből, bárkitől kikaphatunk, sőt ki is eshetünk.”

A portugál válogatott Csehországgal, Törökországgal és Grúziával szerepel egy csoportban a pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokságon.

Foci Eb 2024
2024.06.10. 23:39

De hogy jön ide Kanada? – Csinta Samu publicisztikája

ALAPVONAL. Aligha mellékes, milyen lelki körülmények közepette, siker-, illetve kudarcélménnyel indulnak az Eb helyszínére, Németországba a csapatok, még ha mindenki igyekezett is bagatellizálni a felkészülési mérkőzéseken elért eredményeket. Jó ideje erre is megvannak már a kicsiszolt kommunikációs panelek, amelyeket legfeljebb a kor szlengjéhez igazítottak az ezért fizetett szakemberek.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 11., kedd
17.00: Moldova–Ukrajna (Tv: Spíler2)
20.45: Portugália–Írország (Tv: Spíler2)

PORTUGÁLIA
Kapusok: Diogo Costa (FC Porto), José Sá (Wolverhampton Wanderes – Anglia), Rui Patrício (Roma – Olaszország)
Védők: António Silva (Benfica), Danilo Pereira (Paris Saint-Germain – Franciaország), Diogo Dalot (Manchester United – Anglia), Goncalo Inácio (Sporting CP), Joao Cancelo (FC Barcelona – Spanyolország), Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderes – Anglia), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain – Franciaország), Pepe (FC Porto), Rúben Dias (Manchester City – Anglia)
Középpályások: Bruno Fernandes (Manchester United – Anglia), Joao Neves (Benfica), Joao Palhinha (Fulham – Anglia), Rúben Neves (Al-Hilal – Szaúd-Arábia), Vitinha (Paris Saint-Germain – Franciaország), Matheus Nunes (Manchester City – Anglia)
Támadók: Bernardo Silva (Manchester City – Anglia), Cristiano Ronaldo (Al-Naszr – Szaúd-Arábia), Diogo Jota (Liverpool – Anglia), Francisco Conceicao (FC Porto), Goncalo Ramos (Paris Saint-Germain – Franciaország), Joao Félix (FC Barcelona – Spanyolország), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderes – Anglia), Rafael Leao (Milan – Olaszország)
Szövetségi kapitány: Roberto Martínez (spanyol)

F-CSOPORT
JÚNIUS 18., KEDD
18.00, Dortmund: Törökország–Grúzia
21.00, Lipcse: Portugália–Csehország
JÚNIUS 22., SZOMBAT
15.00, Hamburg: Grúzia–Csehország
18.00, Dortmund: Törökország–Portugália
JÚNIUS 26., SZERDA
21.00, Gelsenkirchen: Grúzia–Portugália
21.00, Hamburg: Csehország–Törökország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik