Biciklizés közben sérült meg, lemarad az Eb-ről a csehek támadója

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.09. 10:45
Biciklizés közben megsérült, lemarad az Eb-ről a csehek támadója, Michal Sadílek (Fotó: Getty Images)
Már a végleges keretek leadása után, a cseh válogatott játékosainak szombati szabadnapján dőlt ki az Eb-keretből a holland Twente támadója, Michal Sadílek, akinek lábszára olyan súlyosan megsérült, hogy nem lehet ott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A Cseh Labdarúgó-szövetség honlapjának beszámolója szerint a Málta elleni felkészülési mérkőzést végigjátszó, a második félidőben a csapatkapitányi karszalagot is viselő Sadílek a játékosok szombati szabadnapján sérült meg, amikor a labdarúgók az egyéni programjukat végezték, ő pedig biciklizés közben elesett és lábszára olyan súlyosan megsérült, hogy nem vehet részt az Európa-bajnokságon.

„Nagy érvágás ez számunkra, mert Michal a tapasztalt játékosok közé tartozik, a Málta elleni meccsen a kapitányi karszalagot is viselte. Az egész csapat nevében mielőbbi felépülést kívánok neki. Ha mást hívunk be a helyére, a közeljövőben döntünk”idézte Ivan Hasek szövetségi kapitányt a szövetség. 

A holland Twentében futballozó 25 éves Sadílek eddig 24 mérkőzésen lépett pályára hazája válogatottjában, s ezeken egy gólt szerzett, és a cseh keret jelenlegi tagjai közül ő az egyike annak a hétnek, akik ott voltak az előző kontinenstornán.

A csehek az Eb-n az F-csoportban Portugália ellen kezdenek Lipcsében június 18-án, majd 22-én Hamburgban Grúziával, 26-án ugyancsak az északi kikötővárosban Törökországgal csapnak össze.

A CSEH LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok: Vitezslav Jaros (Sturm Graz – Ausztria), Matej Kovár (Bayer Leverkusen – Németország), Jindrich Stanek (Slavia Praha)
Védők: Vladimír Coufal (West Ham – Anglia), David Doudera (Slavia Praha), Tomás Holes (Slavia Praha), Robin Hranác (Viktoria Plzen), David Jurásek (Hoffenheim – Németország), Ladislav Krejcí (Sparta Praha), Martin Vitík (Sparta Praha), Tomás Vlcek (Slavia Praha), David Zima (Slavia Praha)
Középpályások: Antonín Barák (Fiorentina – Olaszország), Václav Cerny (Wolfsburg – Németország), Lukás Cerv (Viktoria Plzen), Matej Jurásek (Slavia Praha), Ondrej Lingr (Feyenoord – Hollandia), Lukás Provod (Slavia Praha), Michal Sadílek (FC Twente – Hollandia), Tomás Soucek (West Ham – Anglia), Pavel Sulc (Viktoria Plzen)
Támadók: Adam Hlozek (Bayer Leverkusen – Németország), Tomás Chory (Viktoria Plzen), Mojmír Chytil (Slavia Praha), Jan Kuchta (Sparta Praha), Patrik Schick (Bayer Leverkusen – Németország)
Szövetségi kapitány: Ivan Hasek

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik