Balhé Gelsenkirchenben: szurkolók verekedtek össze a szerb–angol előtt

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.06.16. 20:28
A rendőröknek volt dolguk a szerb–angol meccs előtt (Fotó: Getty Images)
Ellepték a közösségi médiát a videók, amely alapján több szerb drukkerre rátámadtak Gelsenkirchenben a Szerbia–Anglia Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt.

 

A felvételek alapján egy dolog biztosan kijelenthető: szerb szurkolókra támadtak rá Gelsenkirchenben, összesen két vendéglátó egységben. 

Nos, ezen felül egyelőre nem teljesen tiszta, pontosan mi is történt, mert az angol sajtó (Sky Sports) német rendőrökre hivatkozva úgy értesült, kizárólag albán szurkolók támadtak rá a szerb drukkerekre, nagyjából harmincan, de a másik két ország sajtóorgánumai mást állítanak. Az albánok szerint hazájuk szurkolói közül senki nem vett részt a támadásokban, míg egyes híradások szerint albánok és angolok közösen támadták meg a szerbeket. 

Felvetődhet persze a kérdés, mit kerestek volna albán drukkerek a szerb–angol mérkőzés helyszínén, hiszen az olaszok elleni tegnapi meccsük Dortmundban volt, de köztudott a két ország közötti feszültség. 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
21.00: Szerbia–Anglia – élőben az NSO-n!
Gelsenkirchen, Veltins-Arena. Vezeti: Orsato (olasz)
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Szerbia: Rajkovics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics, Sz. Milinkovics-Szavics, Gudelj, Sz. Lukics, Kosztics – Vlahovics, A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik