Az FTC német kézilabdázója drukkol a magyaroknak az Eb-n és az olimpián is

Vágólapra másolva!
2024.06.18. 12:06
Emily Bölk bízik benne, hogy a német mellett a magyar válogatott is továbbjut az A-csoportból az Európa-bajnokságon (Fotó: Nemzeti Sport)
A német női kézilabda-válogatott négy éve Magyarországon játszó tagja, Emily Bölk drukkol a magyar futballválogatottnak, hogy a házigazda németek mögött továbbjusson az Európa-bajnokság A csoportjából.

„Igen” – vágta rá magyarul a ferencvárosi átlövő arra a kérdésre, hogy nyomon követi-e a kontinensviadal eseményeit, majd angolul folytatta. – „Hosszú idény volt, és a pihenésem alatt egyáltalán nem foglalkoztam sporttal, így nagyon meglepett, mekkora Eb-láz tört ki az országban. Az autókat nemzeti zászlók díszítik, a győztes nyitómeccs után mindenki egy emberként ünnepelt”.

A 26 éves Bölk a magyarok szereplésével is képben volt, nemcsak azt tudta, hogy 3-1-re kaptak ki Svájctól, hanem azt is, hogy elsősorban a gyenge első félidei teljesítményük miatt szenvedtek vereséget.

„Szerencsére éppen nem lesz edzésünk akkor, így meg tudom nézni szerdán a német–magyar meccset. Természetesen a szívem a német csapathoz húz, de örülnék, ha a magyar is továbbjutna a négyesből, mert imádom Budapestet, nekem Magyarország a második otthonom” – mondta az MTI-nek Bölk.

A német női kézilabda-válogatott a magyar labdarúgók bázisától, Weiler-Simmerbergtől alig tíz kilométerre fekvő Oberstaufenben kezdte meg közvetlen felkészülését a párizsi olimpiára. A klasszis kézilabdázó elárulta, Dél-Bajorországnál nehéz ideálisabb helyszínt elképzelni az edzőtáborra, mert a rétektől és erdőktől zöld hegyes vidék páratlan nyugalmat áraszt.

„Valószínűleg elsők között kezdtük meg a felkészülést, de szerencsére lesz még pihenőnk, amikor mindannyian felfrissülhetünk. A mostani első szakaszban a fizikális munkáé a főszerep” – mondta Bölk, aki társaival vasárnapig marad a közel 8000 lakosú faluban.

Bölk kifejezetten örülne, ha a németek összeakadnának a magyarokkal az olimpián, mert mint mondta, az azt jelentené, hogy mindkét csapat eljutott a lille-i egyenes kieséses szakaszba tekintve, hogy a két együttes különböző csoportban szerepel a francia fővárosban.

„Nagyon különleges mérkőzés lenne számomra, mivel nagyon sok barátom játszik a magyar válogatottban, akiket jól ismerek a pályán és a pályán kívül is” – mondta Bölk.

EB 2024
A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik