„Apa, örültök?” – Csoboth Kevin szülei elsírták magukat

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Stuttgart
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 07:01
Csoboth Kevin góljával nyertünk a skótok ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A Skócia–Magyarország (0–1) Eb-meccs után a Nemzeti Sporttól az „örömapákat” kérdeztük, először is a mérkőzést a góljával eldöntő Csoboth Kevin édesapját, a labdarúgóként éppen negyven évvel ezelőtt, 1984-ben ifi Európa-bajnoki címet szerző Csoboth Róbertet.

 

A büszke szülők

Erre a gólra vártam, mióta a fiam futballozni kezdett – nyilatkozta a Nemzeti Sport kérdésére telefonon a skótok elleni, hihetetlen győzelem után Csoboth Kevin édesapja, Csoboth Róbert. – Ötéves kora óta játszik, és azt gondolom, ezzel a góllal koronázta meg mindazt a menedzselést, azt a támogatást, amivel a kezdetektől igyekeztünk segíteni őt. Ezért a mai estéért megérte tizenkilenc évet dolgozni. Nagyon büszkék vagyunk.

És, hogy mit mondott a győztes gól szerzője a meccs után az otthonról szurkoló szüleinek?

Az első két mérkőzésen ott voltunk a stadionban, de a harmadik találkozóra babonából nem mentünk ki, mert az Újpestben is akkor szerezte ebben az idényben a hét gólját, amikor nem voltunk ott a meccsein. A lefújás után nagyon visszafogott volt, alighanem még sokkhatás alatt volt, és ő sem fogta fel mindazt, ami történt. Felhívott, és csak ennyit kérdezett: »Apa, örültök?« Az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat.”

Csoboth Róbertet ezután konkrétan a gólról is kérdeztük, illetve szóba került az az út is, amit fia bejárt azóta, hogy 2021-ben hazatért a Benficától. 

Amikor az első helyzeténél a kapufára lőtte a labdát, nem hittem el, hogy nincs egy kis szerencséje. Régen lelkileg megtörték az ilyen szituációk, amikor kihagyott egy gólhelyzetet. Most viszont ment tovább, mintha mi sem történt volna, és a gólnál higgadt tudott maradni. Hihetetlen, hogy most ugyanúgy együtt örülhettek egy gólnak Szoboszlai Dominikkal, már a válogatottban, mint tíz évvel ezelőtt a Főnixben (Csoboth Kevin egy idényben, a 2014–2015-ös kiírásban volt a Főnix labdarúgója, az U15-ös bajnokságban játszott ekkor, 24 bajnokin 37 gólt szerzett – a szerk.). 

Az is hihetetlen, hogy idáig eljutott azok után, hogy két éve még a Fehérvár kölcsönjátékosaként az NB II-es Szegedben szerepelt. Nagyon jó döntés volt Újpestre szerződnie, ahol mindenkitől, beleértve a szurkolókat is, megkapta a bizalmat, a türelmet, és ugyanez a helyzet a válogatottnál is, és ahogy Újpesten, most már a nemzeti csapatban is meg tudta valamelyest hálálni ezzel a góllal a szurkolók szeretetét.” 

Csoboth Kevin nem mellékesen a napokban, június 20-án töltötte be a 24. életévét, tehát mondhatjuk azt is, meglepte magát a születésnapja alkalmából ezzel a góllal, amely egyébként a 10. meccsén az első találata volt a nemzeti csapatban. 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
SKÓCIA–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–0)
Stuttgart, Stuttgart Aréna 54 000 néző. Vezette: Facundo Tello (Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky) – argentinok
SKÓCIA: Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Amstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Ché Adams (Shankland, 76.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, W. Orbán, Dárdai M. (Szalai A., 74.) – Bolla (Csoboth K., 86.), Schäfer, Styles (Nagy Á., 61.), Kerkez (Nagy Zs., 86.) – Szoboszlai D., Varga B. (Ádám M., 74.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Csoboth K. (90+10.)
Sárga lap: Styles (18.), W. Orbán (26.), Schäfer (44.), McTominay (50.), Kleinheisler (75., pályán kívül), Csoboth K. (90+11.)


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik