A Varga Barnabást a pályán kezelő német orvos szerint az együttműködés nem mehetett volna jobban

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 09:35
Dr. Raymond Best (szürke öltönyben) a helyszínen kezelte Varga Barnabást (Fotó: Getty Images)
A 20min.ch svájci portál szemlézte a Varga Barnabás sérülésével kapcsolatban Dr. Raymond Best nyilatkozatait, aki a pályán vette kezelésbe a csatárt.

A VfB Stuttgart csapatorvosaként is tevékenykedő szakember a magyar csapatorvos (Dr. Szilas Ádám – a szerk.) jelzésére rohant be a pályára, hogy kivizsgálja Varga állapotát.

„Elsőként az alapvető életfunkciókat vizsgáljuk meg – ilyen például a szívverés, a vér áramlása és a légzés –, de szerencsére ezeken a területeken nem volt gond. Ez azt jelenti, hoyg Varga eszméleténél volt és reagált az őt érő impulzusokra, még a lábát is meg tudta mozdítani” – idézi a svájci oldal a Bildnek nyilatozó orvost.  

Miután kiderült, hogy Varga élete nincs veszélyben, az orvosok megvizsgálták a fejét és gerincét, majd  kórházba szállították.

„Miután sikerült stabilizálni Varga állapotát, kórházba vittük, hogy kivizsgáljuk és pontos diagnózist állítsunk fel – fogalmazott Dr. Best, majd elmondta, hogy a sikeres együttműködés után a magyar csapatorvos megölelte német kollégáját. – A közös munkát nyugodtan és koncentráltan végeztük el, szerintem ez ennél nem mehetett volna jobban.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik